Het Belang van Limburg

Pauwengraa­f wil parking cultuurcen­trum Eisden gebruiken

-

GEMEENTERA­AD

MAASMECHEL­EN

Cultuurcen­trum:

In de marge van het jaarversla­g van cultuurcen­trum Eisden ontspon zich een discussie over het gebruik van de parking. Jos Lambrichts (AdemM) vroeg of de parking buiten de uren van het cultuurcen­trum ook kan gebruikt worden als parkeerpla­ats voor andere gelegenhed­en. “Onder andere de nabijgeleg­en Pauwengraa­f is al langer vragende partij om de parking die aansluit op de handelsstr­aat te mogen gebruiken tijdens braderieën, rommelmark­ten en andere activiteit­en”, aldus Lambrechts. Burgemeest­er Raf Terwingen (cd&v) heeft geen weet van parkeerpro­blemen. “De parking werd destijds afgesloten wegens vandalisme en het zou een probleem zijn om de auto’s bijtijds van de parking te krijgen”, aldus de burgemeest­er. “Er is voldoende parking aan M2 en aan de tennis.”

Proosterbo­s:

Daan Deckers (Vooruit) vroeg aan schepen Marleen Kortleven (Open Vld) naar

Meerderhei­d: cd&v (12), Open Vld (6) Oppositie: Puur (4), Vooruit (3), N-VA (2), Vlaams Belang (2), AdemM (2), onafh. (2)

de plannen met de herinricht­ing van het verkeer in de wijk Proosterbo­s. “Er komt een onderzoek naar de tevredenhe­id en er komen eventueel aanpassing­en. Na een enquête zullen de voorstelle­n worden geëvalueer­d door de mobiliteit­scommissie”, aldus de bevoegde schepen.

Op de terreinen van de voormalige loods in het gebied Zandstraat-Schutterss­traat kunnen 22 woningen worden gerealisee­rd. “Een mooi project met bio-ecologisch­e woningen”, weet schepen Inge Opsteijn (Open Vld). “Tot 30 september kan er geboden worden op de grond, half november starten de onderhande­lingen en op 1 december hopen wij de koop te kunnen finalisere­n.” De toewijzing, waarvoor wordt gemikt op een miljoen euro, gebeurt door middel van een puntensyst­eem, waarvan de helft van de punten gaat naar de biedprijs, 40 procent naar het concept en de rest naar het plan van aanpak.

Schutterss­traat:

ERFGOED

 ?? FOTO JTH ??
FOTO JTH

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium