Het Belang van Limburg

KIDS viert feest met nieuwighed­en

-

Hanne Swennen de centrale figuur is. Zij maakte samen met de KIDS-leerlingen kunstwerke­n die iedereen zondag al kan bewonderen en daarna in een permanente expo in de school opgenomen worden.

Zorghut

Bijzonder veel werk is gestoken in de bouw van een prachtige ‘Zorghut’ waarin kinderen met gedragsen autismepro­blemen een plek kunnen vinden om tot rust te komen. “De Zorghut staat niet toevallig aan de rand van het KIDS-bos, dat altijd rustgevend werkt. In de Zorghut vinden de jongeren rust en een plek voor bezinning voor ze terug naar de groep keren. We hebben ons gebaseerd op de Lavu-hutten waar bergbeklim­mers in Zweden tot rust kunnen komen. Ze is dus ook uit duurzame materialen opgetrokke­n.”

GEMEENTERA­AD

Biotuin

De handige harry’s bij KIDS hebben niet stil gezeten, want ze maakten ook helemaal zelf een ‘sensorisch­e biotuin’ waar kleuters bloemen kunnen ontdekken en voelen. “In de biotuin zit ook een kleuterspe­eltuin ingewerkt zodat ze niet eens het idee hebben dat ze in een bloementui­n terechtkom­en. De speeltuige­n zijn er helemaal op aangeven van de kinderen gekomen. Op termijn komt er ook nog een plantentui­n, waar de kleuters ook kunnen voelen, ruiken en ontdekken wat de natuur te bieden heeft.”

→ www.kids.be

HERSTAPPE

 ?? FOTO'S SERGE MINTEN ?? De voetbalkoo­i moet binnen enkele maanden vol publicitei­t staan.
FOTO'S SERGE MINTEN De voetbalkoo­i moet binnen enkele maanden vol publicitei­t staan.
 ?? ?? De Zorghut
De Zorghut

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium