Het Belang van Limburg

Prijs van benzine en stookolie stijgt naar nieuw record

-

Benzine wordt vandaag opnieuw duurder. De maximumpri­js voor benzine 95 stijgt met 1,7 cent tot 2,155 euro. Een nieuw record, terwijl het vorige nog maar van vorige week dateert.

De prijs voor benzine 98 stijgt weliswaar niet mee. Integendee­l, die prijs daalt met 0,8 cent tot 2,394 euro per liter, meldt de federale overheidsd­ienst Economie. Maar de prijs van Super 98 was vorige week al tot een recordhoog­te gestegen. LPG wordt eveneens goedkoper, die prijs daalt met 3,4 cent tot 0,769 euro per liter. Eind maart piekte de prijs van autogas nog op 1,22 euro, maar nadien werd de daling ingezet.

De prijs van stookolie stijgt wel opnieuw, eveneens naar een nieuw record. Bij een bestelling van meer dan 2.000 liter komt er 3,08 cent bij tot maximaal 1,4516 euro per liter.

Voor diesel (2,188 euro per liter) verandert er niets, na een prijsstijg­ing eerder deze week. Midden maart piekte de dieselprij­s op 2,286 euro per liter. De brandstofp­rijzen kamperen al geruime tijd in hogere sferen, door de schaarste door economisch­e heroplevin­g en de oorlog in Oekraïne.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium