Het Belang van Limburg

“Als ik mijn tattoo scan, hoor ik de stem van mijn overleden moeder”

-

Vicky Van Leemput (39) uit Maasmechel­en heeft een wel erg bijzondere tatoeage ter ere van haar overleden moeder. “Als ik er met mijn gsm over scan, hoor ik haar stem weer.”

De tatoeage voor haar mama Tiny draagt ze op haar rechter onderarm. “Het is een hartje met een geluidsgol­f erin”, vertelt Vicky, die haar moeder negen jaar geleden verloor. “Als ik met mijn gsm over de tatoeage beweeg, hoor ik de stem van mijn moeder die zegt ‘Ik hoop dat jullie nog heel lang gelukkig zullen zijn’. Het is een fragment uit een filmpje dat ze heeft ingesproke­n voor het huwelijksj­ubileum van een oom en tante. Ik heb ervoor gekozen omdat die uitspraak haar echt wel typeert.” De inspiratie voor haar originele tattoo vond Vicky op het internet. “Ik heb er al heel vaak naar geluisterd want ik ben bang om mama’s stem te vergeten. Mensen reageren vaak met ongeloof op mijn tattoo, tot ik het hen laat horen.”

De sound wave tattoo werd geplaatst door Heidi Gressens van Heidi’s Tattoo Valley in Zonhoven. “De techniek bestaat al enkele jaren, maar ik heb ze nog maar een keer of acht gezet”, zegt Gressens. “De techniek is eenvoudig. Je laat een tattoo zetten, scant die in in een app en koppelt er een geluidsfra­gment aan. Als je daarna met je gsm je tattoo leest, zal het geluidsfra­gment afspelen.” Het bedrijf Skin Motion rekent 38 euro om een geluidstat­too te activeren. Daarna betaal je jaarlijks 9,5 euro.

 ?? FOTO SVEN DILLEN ?? Vicky Van Leemput.
FOTO SVEN DILLEN Vicky Van Leemput.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium