Het Belang van Limburg

“Trossard is altijd belangrijk, ook als hij niet start”

-

Start Leandro Trossard tegen Wales of start hij niet? “Leandro is altijd belangrijk voor ons”, verkondigd­e Roberto Martinez in Cardiff.

Vier of vijf wissels zal Roberto Martinez doorvoeren in vergelijki­ng met de match tegen Polen. Vast staat dat geen enkele Rode Duivel élke match zal spelen. “Wie tegen Nederland en Polen tussen de lijnen stond, zal slechts een van de twee volgende duels voetballen”, verduideli­jkte de bondscoach vrijdagavo­nd in Cardiff. Martinez verklapte ook nog dat Koen Casteels in doel zal staan, Simon Mignolet keepte de eerste twee Nations League-duels. Of Leandro Trossard zijn achtste basisstek krijgt, wilde de Spanjaard dan weer niet kwijt. “Leandro is altijd belangrijk voor ons, ook als hij niet start. Hij scoorde twee doelpunten tegen Polen, zijn tweede was een pareltje. Maar ik kijk niet echt naar de gemaakte goals, Leandro heeft zich altijd getoond bij de Rode Duivels, zo komt de match tegen Wit-Rusland me nog fris voor de geest (waarin hij ook twee keer scoorde, nvdr).”

Nederland

Het verschil tussen de match tegen Nederland en die tegen Polen was enorm. Martinez verwacht dat in Wales de lijn nu wordt doorgetrok­ken. “We toonden ons tegen Nederland te passief bij balverlies, we reageerden niet snel genoeg”, aldus de bondscoach. “Drie tegentreff­ers in pakweg tien minuten, dat was ons in eigen huis nog nooit overkomen. Tegen Polen waren we veel kwieker bij balverlies. Aan de bal was het verschil in beide matchen niet zo groot. Wales is geen makkelijke ploeg om tegen te spelen. Hun late nederlaag tegen Nederland was het eerste verlies voor eigen publiek in 34 wedstrijde­n. Dat zegt genoeg.”

 ?? FOTO ISOPIX ?? Leandro Trossard.
FOTO ISOPIX Leandro Trossard.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium