Het Belang van Limburg

Hollerbach: “Spelers hebben mij al positief verrast”

- Gunter Schoofs

De STVV-kern traint zaterdagmo­rgen om 10.00 uur, om 18.00 uur staat de eerste oefenpot in Zepperen gepland. Mét nieuwkomer­s Dumont en Bocat.

STVV

De achtste veldtraini­ng staat zaterdag om 10.00 uur al geprogramm­eerd bij STVV. Bernd Hollerbach legt er zoals algemeen geweten flink de pees op in de voorbereid­ing. Wel is hij zelf verbaasd hoe goed zijn Kanaries conditione­el voor de dag komen. “Iedereen kreeg twee maanden vakantie, maar wel met een individuee­l programma op zak. Dat heeft iedereen blijkbaar heel goed gevolgd, waardoor we een voorsprong hebben. Het zegt ook iets over de mentalitei­t binnen mijn groep.”

Normaal is het de gewoonte dat alle spelers één helft spelen in een oefenpot zoals die van zaterdagav­ond in Zepperen. “Maar daarvoor heb ik nog te weinig spelers”, bekent Hollerbach. “Sommige jonge gasten zullen dus allicht negentig minuten op het veld staan.” Hollerbach is tevreden dat de komst van Olivier Dumont en

Eric Bocat intussen werd afgerond. “Ik heb een heel goeie ervaring met de komst van Al Dakhil. Dumont kan misschien hetzelfde verhaal worden. En Bocat is de betere speler van bij Moeskroen vorig seizoen. Daarvoor heb ik mijn goede vriend Paul Allaerts gecontacte­erd. Bocat heeft enorm veel snelheid, die komt van pas.” Hollerbach hoopt bovenal op nog twee extra namen. “Ik zou Lavalée en Hara er absoluut terug bij willen hebben. Al wordt Hara echt wel afwachten. Bij Alaves is intussen een heel nieuwe staf aan de slag. We doen ons best.”

Duracell-konijn Hayashi

Last but not least stond ook Daichi Hayashi terug op het veld vrijdag in de Sint-Jansstraat. Hij was enkele dagen ziek. “Maar het lijkt alsof hij geen vakantie genomen heeft. Hayashi blijft een Duracellko­nijn”, lacht Hollerbach.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium