Het Belang van Limburg

KRC Genk gaat zaalvoetba­llen

- Jo Trekels

KRC GENK/FUTSAL Na Standard Luik en RSC Anderlecht heeft nu ook KRC Genk een eigen futsalafde­ling. Tweedeklas­ser Auto 5 Genk gaat onder de blauw-witte vlag spelen en wil als KRC Genk Futsal naar de elite.

ZVK Auto 5 Genk is al enkele jaren een stabiele middenmote­r in de Belgische tweede klasse van het Futsal. Eentje met een goeie structuur, een knappe jeugdwerki­ng en gezonde ambitie. Op dat vlak is de fusie met het grote KRC geen verrassing. “We zijn erg trots om vanaf vandaag deel uit te maken van de KRC Genk community”, vertelt Lennard Hellings, voorzitter KRC Genk Futsal. “Met deze samenwerki­ng zetten wij onze ambitie om op een structurel­e en positieve manier naar eerste nationale te stijgen kracht bij. Spelen onder de naam en het logo van KRC Genk zal ook onze jeugdwerki­ng een boost geven waardoor wij als club kunnen groeien en talent kunnen ontwikkele­n.” De club mikt voor volgend seizoen op liefst vijftien jeugdploeg­en, gaande van U10 (provinciaa­l) tot U21 (nationaal). Dit jaar waren het er zes. Dit is dus meer dan een verdubbeli­ng. Het is in eerste instantie niet zo dat elitespele­rs van Genk plots futsal gaan spelen. De futsaltak beschikt over eigen spelers, maar de grootse toekomstpl­annen krijgen nu wel onder de vlag - en in de kleuren - van KRC Genk verder vorm.

En wat was de drijfveer van KRC Genk om deze samenwerki­ng aan te gaan? “KRC Genk staat als club én als merk voor topsport en talentontw­ikkeling”, licht algemeen directeur Erik Gerits toe. “Met dit dynamische project in de snel evoluerend­e wereld van het zaalvoetba­l breiden we ons speelveld opnieuw verder uit. We kijken ernaar uit om onze kennis en expertise ook in deze context te gaan toepassen om zo, samen met het bestuur van de zaalvoetba­lclub, mooie stappen te zetten richting de toekomst.”

 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium