Het Belang van Limburg

Het festival van Wout van Aert lijkt afgelopen

-

CRITÉRIUM DU DAUPHINÉ 5 - 12 JUNI

En de zesde dag rustte Wout van Aert en eigenlijk heel Jumbo-Visma: dat is het verhaal van de etappe naar Gap op de vooravond van een beestig zware klimtweeda­agse in de Alpen.

“Ik was verbaasd dat sommige ploegen nog dachten dat ze de vluchters zouden teruggrijp­en, want het was toch een grote kloof. Zelf probeerden we zo veel mogelijk energie te sparen en in de finale hielden we de gevaarlijk­e Bagioli voor het klassement binnen schot. Vanaf nu kan ik waardevol zijn voor het team. Chris Harper en Christophe Laporte gaven al heel veel. Het is nu aan de anderen om Primoz Roglic en Jonas Vingegaard zo veel mogelijk te ondersteun­en. Met onmiddelli­jk de Galibier zal het er al meteen snoeihard aan toe gaan”, aldus Van Aert.

UITSLAG 6DE RIT: 1. Valentin Ferron (Fra) 196,5 km in 4u22’17”, 2. Pierre Roland (Fra) 3”, 3. Warren Barguil (Fra) z.t., 4. Andrea Bagioli (Ita), 5. Geoffrey Bouchard (Fra)

STAND: 1. Wout van Aert (Jumbo-Visma), 2. Mattia Cattaneo (Ita) 1’03”, 3. Primoz Roglic (Slo) 1’06”, 4. Ethan Hayter (G-Br) 1’32”, 5. Jonas Vingegaard (Den) 1’36”

 ?? FOTO BELGA ?? De dagzege ging vrijdag naar de Fransman Valentin Ferron van Team TotalEnerg­ies.
FOTO BELGA De dagzege ging vrijdag naar de Fransman Valentin Ferron van Team TotalEnerg­ies.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium