Het Belang van Limburg

Spooren en Robyns Speler en Speelster van het Jaar

-

Voor beide laureaten was het geen primeur. Spooren ging in 2019 en 2020 al met de trofee aan de haal, Robyns was in 2019 de beste. Spooren won met Sezoens Achilles Bocholt de Belgische beker en speelde de finale om de Belgische titel en de BENE-League. Hij kreeg na twee stemrondes - spelers, speelsters, trainers en stafleden mochten hun stem uitbrengen - 581 punten en haalde het daarmee voor Yves Vancosen (Visé, 344 punten) en teamgenoot Jeroen De Beule (271 punten). “Natuurlijk ben ik blij met deze trofee”, vertelt Spooren. “De bekroning van een goed, maar helaas minder succesrijk seizoen. We speelden drie finales, maar wonnen er slechts één. Met deze prijs vind ik waarschijn­lijk toch de nodige motivatie om er weer een seizoen vol tegenaan te gaan en hopelijk weer wat trofeeën terug naar Bocholt te brengen.”

Robyns zet punt achter carrière

Edel Robyns ging met 334 punten Sara Marteleur (Sint-Truiden, 288 punten) en zus Sam Robyns (287 punten) vooraf. De bekerwinst met Initia Hasselt was voor Robyns het hoogtepunt van het seizoen. Met de verkiezing tot Speelster van het Jaar zet ze na 24 seizoenen een punt achter haar carrière. “Niet dat ik het spelletje beu ben, maar dit seizoen werd ik te vaak geconfront­eerd met blessures”, aldus Robyns. “Tijd dus om af te haken. Het is mooi geweest, tijd voor andere dingen.”

Robyns en Spooren sloegen een dubbelslag, want eerder op de avond mochten ze ook al het podium betreden om de persprijs in ontvangst te nemen. Spooren haalde het in deze categorie met ruim verschil van ploegmaat Yannick Glorieux. Kevin Siraut (Tongeren) en Bartosz Kedziora (Visé) deelden de derde plaats. Bij de vrouwen moest Robyns de prijs delen met cirkelspee­lster Diane Houben van Visé. Loes Vandewal (Visé) strandde op de derde plaats.

Naast die verschille­nde individuel­e prijzen kregen trainer Alex Jacobs en secretaris Henri Bleus van Herstal een lifetime achievemen­t award en werd er ruim aandacht besteed aan het jeugdhandb­al en aan de historisch­e kwalificat­ie van de Red Wolves voor het WK van 2023 in Zweden en Polen.

 ?? FOTO'S SERGE MINTEN ?? Serge Spooren (l.) en Edel Robyns (r.) vielen in de prijzen.
FOTO'S SERGE MINTEN Serge Spooren (l.) en Edel Robyns (r.) vielen in de prijzen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium