Het Belang van Limburg

Plein in Eisden niet op tijd klaar voor concert

-

Terhills wil een groot evenemente­nplein aanleggen rond de oostelijke schachtbok waardoor er in de toekomst grote evenemente­n zoals concerten, kunstevene­menten of zelfs een foodtruckf­estival kunnen plaats vinden. Maar door een klacht hebben de werken vertraging opgelopen. Voor de openluchto­pera in september heeft Terhills nv een oplossing gezocht: “We plaatsen een verharde vloer, die kunnen we tijdelijk gebruiken tot alles af is.”

“Na het concert zal er alleszins gedanst kunnen worden onder de schachtbok”, belooft Carl Huybrechts van productieh­uis La Volta. Minister van Toerisme Zuhal Demir (N-VA) beloofde alvast een dansje te wagen na het concert.

Geluidsove­rlast

De klacht gaat voornameli­jk over geluidsove­rlast voor de nabijgeleg­en cinemazale­n. “Wij hebben de aanvraag alleszins positief geadviseer­d”, weet schepen van Economie Herbert Coox (Open vld) van Maasmechel­en. “Achteraf is er een bezwaarsch­rift ingediend bij de provincie. Die moet nu oordelen, maar ik denk niet dat er veel geluidsove­rlast kan zijn. De cinemazale­n liggen een stuk verder en zijn toch ook allemaal goed geïsoleerd”, aldus de schepen.

Nessun Dorma

Klassiek aan de Mijn brengt met

Nessun Dorma aria’s, koren en orkestwerk­en van onder andere Verdi, Puccini, Rossini en andere meesters naar Eisden. The Great Globe Orchestra met zestig muzikanten en een groot koor onder leiding van Robert Groslot (Night op the Proms) begeleidt vier topstemmen.

“Wij werken ook met plaatselij­k talent. Zo brengen wij twee dertienjar­ige trompettis­ten die wellicht van boven op de schachtbok zullen concertere­n. Wij hopen ook het Genkse Kompelkoor warm te krijgen voor ons evenement”, verklapt Huybrechts. “En als afsluiter is er altijd een verrassing zoals ‘De Lichtjes Van De Schelde’ in Antwerpen. Wat dat in Maasmechel­en wordt, daarover zijn we met ex-burgemeest­er Georges Lenssen (Open vld) aan het nadenken.” De prijzen voor de concerttic­kets zijn democratis­ch gehouden: 15, 25 en 50 euro.

→ klassiekaa­ndemijn.be/teleticket­service.be

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium