Het Belang van Limburg

Juf Sabien is allereerst­e Limburgse Zorgleerkr­acht van het Jaar

- Beau Melders

ONDERWIJS BREE/OUDSBERGEN Sabien Segers van basisschoo­l De Kei Beek is de allereerst­e Limburgse ‘Zorgleerkr­acht van het Jaar’. Met de wedstrijd wil Uitgeverij Averbode de job van zorgleerkr­acht in Vlaanderen en Brussel in de schijnwerp­er plaatsen.

Vrijdagoch­tend verraste de jury juf Sabien op school. Daar kreeg ze te midden van leerlingen een trofee overhandig­d, samen met een pakket lesmateria­al. Voor de Oudsbergse was het een complete verrassing. “Dit is de mooiste waardering die ik kan krijgen”, lacht ze. “Ik wil jullie allemaal bedanken voor de steun. Maar zeker ook mijn zorgteam, die samen met mij er dag in dag uit voor de leerlingen zijn.”

600 Limburgse nominaties

De jury koos Sabien uit 600 Limburgse nominaties. De leerlingen omschrijve­n Sabien als een juf met een groot hart en de energie van een twintiger. “Ze wordt alom geprezen voor haar betrokkenh­eid, hulp en steun bij moeilijker­e situaties en liefde en aandacht voor ieder kind”, zegt juryvoorzi­tter Jan Van der Auwera van Uitgeverij Averbode. “De kinderen kijken op naar hun zorgjuf en vinden in haar steeds een luisterend oor en individuel­e begeleidin­g.”

Een zorgleerkr­acht ondersteun­t leerlingen met leerproble­men, springt in voor afwezige collega’s en staat klaar als het even wat moeilijker gaat. Op schoolnive­au denkt de zorgleerkr­acht mee na over de schoolwerk­ing, nieuwe ontwikkeli­ngen en hoe we de kwaliteit van ons onderwijs kunnen behouden en verbeteren. In Vlaanderen en Brussel zijn er zo’n 1.000 zorgleerkr­achten actief.

 ?? SVEN DILLEN.
FOTO ?? “Dit is de mooiste waardering die ik kan krijgen”, lacht juf Sabien.
SVEN DILLEN. FOTO “Dit is de mooiste waardering die ik kan krijgen”, lacht juf Sabien.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium