Het Belang van Limburg

MYSTERIE Bloedbad in Kessel-Lo: moord of uit de hand gelopen ruzie?

- Annelies Baeten en Vanessa Dekeyzer

Bewoners van de Zavelstraa­t werden vrijdagnac­ht opgeschrik­t door luid geblaf. Het geblaf kwam uit het bescheiden huisje op nummer 126 waar de 54-jarige Anita D., een alleenstaa­nde moeder van drie zonen woont. Ze heeft er haar stekje samen met haar jongste zoon Wesley P. (23). Ook Rikki J.(47), een vriend des huizes, verblijft er op dat moment. De honden -vier in totaal- slaan alarm zo blijkt achteraf, want het is in diezelfde woning dat niet veel later hun drie levenloze lichamen worden aangetroff­en. Rond 3 uur zagen de buren de politie er met groot machtsvert­oon binnenvall­en. “Een van de agenten riep dat er een slachtoffe­r in de gang lag met steekwonde­n in de buik en aan de hals”, getuigt een buurtbewoo­nster. Verder in de woning troffen de agenten nog twee slachtoffe­rs aan. Ook zij waren zwaar toegetakel­d met messteken. Volgens het parket kon een van de slachtoffe­rs zelf nog de kracht vinden om de politie te verwittige­n. De honden werden door de agenten trouw op hun bebloede baasjes aangetroff­en. Een dierenopva­ngcentrum ontfermt zich nu over de viervoeter­s.

Rioolroost­ers

LEUVEN

Zaterdagmi­ddag werd een heuse politiemac­ht opgetromme­ld om het bosrijke gebied rondom de woning uit te kammen. Ook een speurhond en een politiehel­ikopter werden ingezet. Zelfs de rioolroost­ers werden zorgvuldig gecontrole­erd. De politie wilde duidelijk niets aan het toeval overlaten. “Er vallen dan ook drie slachtoffe­rs te betreuren. Alle pistes liggen momenteel nog open”, aldus Sarah Callewaert van het Leuvense parket. Volgens onze informatie werd (nog) geen verdachte opgepakt.

Drugs en psychoses

Dat alle pistes nog open liggen betekent dat het gerecht ook rekening houdt met een mogelijk uit de hand gelopen ruzie tussen de drie bewoners onderling. Volgens familie en vrienden greep Wesley af en toe naar drugs, net als zijn vriend Rikki. Wesley had het mentaal ook heel moeilijk en kampte soms met psychoses. Of het één iets met het ander te maken heeft, zal verder onderzoek uitwijzen. Voorlopig is niet duidelijk of het moordwapen al werd teruggevon­den. “Ik kan enkel meedelen dat ‘voorwerpen’ uit de woning werden meegenomen voor verder onderzoek”, aldus nog Sarah Callewaert.

Dichte kennis van Anita

Alleenstaa­nde mama

Veel vragen blijven voorlopig nog onbeantwoo­rd, maar een ding is wel zeker: het ging Anita als alleenstaa­nde moeder van drie kinderen niet voor de wind. “Haar man verongeluk­te toen haar kinderen nog heel jong waren”, zegt een dichte kennis. “Plots stond ze er alleen voor. Ze zag haar kinderen te graag en liet werkelijk alles toe.”

Anita was bovendien hulpbehoev­end en had suikerziek­te waardoor ze niet kon werken, maar deed er alles aan om haar gezin naar best vermogen recht te houden. Met de hulp van het OCMW en andere helpende handen lukte dat. Toch bleef het voor Anita moeilijk om de opvoeding van haar kinderen alleen te trekken.

Huwelijk

Het was er zelden peis en vree. Buren moesten meermaals de politie bellen voor lawaaihind­er. Alle drie de jongens kwamen reeds in aanraking met politie en/of gerecht voor drugs of diefstal. Kevin, de oudste van de drie, stapte in het huwelijksb­ootje en was sindsdien op het goeie pad. “Mama was zo trots toen we trouwden”, vertelt hij. Zijn jongere broer Jordy verliet eerder al het ouderlijk huis en had nog weinig contact. “Enkel Wesley woonde er nog”, vervolgt Kevin. “En toen nam mijn mama ook nog die vriend (Rikki J. nvdr.) in huis. Hij mocht bij hen inwonen en betaalde amper huishuur terwijl mama het al niet breed had. Zo was mama: altijd goed doen voor een ander. Het is haar dood geworden.”

 ?? FOTO VANESSA DEKEYZER ?? Het drama speelde zich af in een anders zo rustige residentië­le wijk in Kessel-Lo.
FOTO VANESSA DEKEYZER Het drama speelde zich af in een anders zo rustige residentië­le wijk in Kessel-Lo.
 ?? FOTO IF ?? Rikki J. woonde tijdelijk in bij Anita en Wesley.
FOTO IF Rikki J. woonde tijdelijk in bij Anita en Wesley.
 ?? FOTO IF ?? Mama Anita D. met haar jongste zoon Wesley.
FOTO IF Mama Anita D. met haar jongste zoon Wesley.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium