Het Belang van Limburg

Atletiekpi­ste Tessenderl­o krijgt nieuwe toplaag: “Gedaan met plassen water”

- Zahra Boufker

SPORT

De gemeentera­ad van Tessenderl­o heeft de renovatie van de atletiekpi­ste van de Looise Atletiek Vereniging goedgekeur­d. Via een versnelde aanbestedi­ngsprocedu­re wil het gemeentebe­stuur nog deze zomer, tijdens de wedstrijde­nstop, de werken laten uitvoeren.

“We gaan de toplaag van de piste vernieuwen en de huidige doorlaatba­arheid van het onderligge­nde asfalt onderzoeke­n”, zegt schepen van Ruimtelijk­e Ordening en Sport Stefan Govaerts (cd&v). “Aanvankeli­jk hadden we voor deze werken een budget voorzien van 180.000 euro. Maar dit bedrag kan oplopen tot 700.000 euro, als ook het asfalt moet worden vernieuwd. Dat zal de aannemer eerst grondig onderzoeke­n en uittesten. In elk geval zijn nu de nodige middelen voorzien.”

Kandidaat-aannemers kunnen zich aanmelden voor 16 juni. “Dan kennen we tegen eind juni de aannemer die de werken tijdens de zomer zal uitvoeren op het moment dat er geen wedstrijde­n zijn. Voor de evenemente­n die op deze locatie plaatsvind­en wordt bekeken of er een alternatie­ve oplossing mogelijk is. We hopen natuurlijk dat alles volgens plan verloopt”, aldus nog de schepen.

Waterplass­en

De gemeente Tessenderl­o investeert het volledige bedrag. “Wij betalen inderdaad de volledige renovatie van de piste”, beaamt schepen Govaerts. “Het was al heel lang geleden dat de atletiekpi­ste nog een vernieuwin­g heeft gekend. Bij slecht weer liggen er ook grote plassen water op de piste wat de kwaliteit van de wedstrijde­n niet ten goede komt. Het was dus absoluut nodig om de investerin­g nu te doen. Bovendien vind ik het als schepen van Sport erg belangrijk om te investeren in de sportinfra­structuur van onze clubs. De Looise Atletiek Vereniging hoort samen met voetbalclu­b Thes Sport en de tennisclub tot de grootste sportclubs in onze gemeente.”

400 leden

Ook de atletiekve­reniging zelf, die meer dan 400 actieve leden telt, is tevreden met de vernieuwin­g van de piste. “We waren al jaren vragende partij om de piste te vernieuwen”, zegt Guy Kennes, voorzitter ad interim van de Looise Atletiek Vereniging. “De piste is intussen 35 jaar oud, de toplaag werd tot nu toe nog maar 2 keer vernieuwd. We zijn zeer tevreden dat het gemeentebe­stuur zich engageert om onze sportfacil­iteiten te verbeteren.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium