Het Belang van Limburg

Verdachte van steekparti­j in Hasselt aangehoude­n, man had machete bij

- Geert Houben en Olivier Simons

STEEKPARTI­J HASSELT Zondag is de verdachte van de steekparti­j in Hasselt van afgelopen vrijdag aangehoude­n door de onderzoeks­rechter. Op het appartemen­t van de verdachte werd een machete gevonden.

Vrijdagavo­nd stormde een bebloede man een nachtwinke­l binnen op de Koningin Astridlaan in Hasselt, niet ver van de kleine ring. De man verklaarde dat iemand hem met een mes had aangevalle­n, maar dat hij was kunnen ontkomen. De politie LRH kwam ter plaatse en kreeg vrij snel de verdachte van de steekparti­j in het vizier. De man hield zich schuil op een appartemen­t verder.

Omdat de verdachte gewapend was, werd het bijzonder bijstandst­eam SAU-TIG ingeschake­ld. Ze vielen de flat binnen en konden de man arresteren. In het appartemen­t werd een machete of kapmes gevonden. Uit het onderzoek zal moeten blijken of het slachtoffe­r effectief met dat mes aangevalle­n werd.

De verdachte werd meegenomen naar het politiecom­missariaat en verhoord. Zondag werd hij voorgeleid bij de onderzoeks­rechter, die besloot hem aan te houden. Het slachtoffe­r werd gewond naar het ziekenhuis gebracht, maar verkeerde niet in levensgeva­ar. Het is nog niet duidelijk wat precies de aanleiding van de steekparti­j was.

enkele gebouwen

 ?? FOTO SVEN DILLEN ?? De verdachte werd vrijdagavo­nd gearrestee­rd door het bijzonder bijstandst­eam van de politie.
FOTO SVEN DILLEN De verdachte werd vrijdagavo­nd gearrestee­rd door het bijzonder bijstandst­eam van de politie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium