Het Belang van Limburg

“Nog te veel leegtes in de kern”

-

STVV trainde zaterdagmo­rgen al, enigszins vermoeid zakte de groep af naar de buren in Zepperen voor de eerste oefenpot van het seizoen. Nieuwkomer­s Dumont en Bocat werden meteen voor de leeuwen gegooid. Beide spelers toonden dat ze potentieel hebben, maar net als de andere Kanaries konden ze hun stempel niet drukken.

Christian Brüls leek wel op de afspraak, voor rust dirigeerde de Oostkanton­ner het spel in zijn gekende stijl. Voor de pauze zorgde hij ook voor de enige treffer, vanop de stip. En dat nadat nota bene een ex-Kanarie de strafschop veroorzaak­te. Giel Deferm haakte de jonge belofte Librici in de zestien, een verdiende penalty voor STVV. Na de rust deed snelheidsd­uivel Koita de defensie van de eersteprov­incialer pijn, maar het was Gilles Nyns die de gelijkmake­r op het bord zette met een vrije trap. Zepperen scoorde zelfs een tweede keer. Manshoven kopte een hoekschop overhoeks via de paal binnen: 2-1. Kagawa voorkwam gelukkig voor STVV - de blamage in het slot.

Offensieve versterkin­g

“In een voorbereid­ing hecht ik nooit echt veel belang aan het resultaat”, concludeer­de coach Bernd Hollerbach. “We werken volop aan de conditie, dan sta je nooit fris aan de aftrap. Bovendien moest ik op heel wat jonge beloften rekenen. Er zijn nog veel leegtes in de groep.”

Hayashi kwam vorige week ziek toe, maar stond aan de aftrap. Stan Van Dessel ontbrak door ziekte. Coach Hollerbach liet hem thuis. “Het is geen corona. Maar ik wou niet dat Van Dessel andere jongens zou aansteken. Verder gaf ik Teixeira rust. Net zoals andere dertigers mogen zij één keer per week wat gas terugnemen. Ook op zondag stonden er twee trainingen geprogramm­eerd. Maar niet voor spelers als Leistner, Kagawa, Tex of Brüls.”

Vooral in de spits wil de STVVcoach graag snel versterkin­g. “Klauss is weg, Hara is er niet meer, dat laat zich snel voelen. Hayashi moest voorin knokken samen met belofte Librici. En ook het feit dat Lavalée er niet meer is, merken we fors. Volgende week hoop ik Daniël Schmidt en Mory Konaté te recuperere­n, dan wordt het alweer een ander verhaal.”

“Leuk om tegen Kagawa te spelen”

Bij Zepperen-Brustem viel na rust een zekere Roan Smets in. Pas 16 jaar geworden, hij mocht zich meten met Shinji Kagawa, de man die tientallen wedstrijde­n op de teller heeft bij Man United en Dortmund. “Ik heb pas nog een test gedaan bij STVV”, lachte Smets. “Ik heb ginds met de jeugd meegetrain­d, maar het ziet ernaar uit dat ik bij Zepperen blijf. Ik was wat verrast dat ik vandaag van het eerste elftal mocht proeven. Natuurlijk wist ik van Kagawa. Op de bank hadden ze me er nog eens op gedrukt of ik besefte tegen wie ik mocht spelen. Maar eens op het veld, vergeet je dat. Kagawa scoorde alsnog, maar ik denk dat we ons goed geweerd hebben als eersteprov­incialer. Vergeet niet dat we nog maar drie keer getraind hadden.”

KVV ZEPPEREN-BRUSTEM: Y. Vanwelkenh­uysen, Bourguigno­n, Wijnrocx, Deferm, Soubry, Manshoven, Verjans, Houwaer, Lowies, Belkassem, D. Vanwelkenh­uysen. Invallers: Lenaers, Smets, Schellen, Lannoo, Roeffaers, Christiaen­s, Asnong, Nyns, Sejdo.

STVV EERSTE HELFT: Craninx, Janssens, Al-Dakhil, Bauer, Bocat, De Vos, Brüls, Delorge, Dumont, Librici, Hayashi.

STVV TWEEDE HELFT: Boets, Hashioka, Leistner, Van Helden, Librici, Kagawa, Delorge, Bocat, Dumont, Hayashi, Koita.

DOELPUNTEN: 18’ Brüls (strafschop) 0-1, 59’ Nyns 1-1, 70’ Manshoven 2-1, 90’ Kagawa 2-2.

GELE KAARTEN: Van Helden (fout). SCHEIDSREC­HTER: Caroline Lanssens. TOESCHOUWE­RS: 750.

Contractbe­sprekingen Brüls blijven aan de gang -

Christian Brüls wilde het nieuwe seizoen niet aanvangen met maar één jaar contract. De voorbereid­ing is gestart, toch is er geen doorbraak. “Eigenlijk had dit al afgerond moeten zijn maar de onderhande­lingen lopen nog steeds”, aldus Brüls.“De deadline die ik voorop gesteld had is al lang verstreken. Of ik wel echt wil blijven? Ja en het bestuur weet dat.”

 ?? FOTO BART BORGERHOFF ?? Shinji Kagawa voorkwam een Truiense blamage in het slot.
FOTO BART BORGERHOFF Shinji Kagawa voorkwam een Truiense blamage in het slot.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium