Het Belang van Limburg

Broederlij­k over de finish: het handelsmer­k van Jumbo-Visma in 2022

-

Het Critérium du Dauphiné eindigde met een knap orgelpunt. Jonas Vingegaard en Primoz Roglic bolden samen, hand in hand, over de streep nadat ze het hele peloton hadden achtergela­ten. Het lijkt wel een handelsmer­k voor Jumbo-Visma in 2022, want het is al de derde keer dat we zo’n finishfoto zien dit seizoen.

Triootje in Parijs-Nice

Al vroeg in het seizoen pakte Jumbo-Visma uit met een eerste grote coup. Op 6 maart - in de openingset­appe van Parijs-Nice - reden ze op de laatste beklimming van de Côte de Breuil-Bois-Robert het hele peloton aan gort. Wout van Aert, Primoz Roglic en Christophe Laporte gingen er samen vandoor. Zdenek Stybar kon namens Quick-Step Alpha Vinyl aanhaken, maar ook de Tsjech moest er nadien onherroepe­lijk af waardoor ze nog zo’n zes kilometer met z’n drie doortrokke­n. In de laatste rechte lijn lieten kopmannen Van Aert en Roglic de zege aan Laporte.

Dubbelslag in E3

Dat Laporte mocht winnen in Parijs-Nice betaalde de Fransman een kleine drie weken later terug. Tijdens de E3 Saxo Bank Classic waren hij en Wout van Aert de laatste twee renners die overbleven. Vanaf de Karnemelkb­eekstraat maakten ze er een koppeltijd­rit van. Dit keer ging het niet om een etappe in een rittenkoer­s, maar een Vlaamse semiklassi­eker en dus was het Van Aert die de zege pakte. Hij was ook de sterkste. Laporte was al blij dat hij er nog bij zat aan de finish, want “Wout reed echt hard”.

Roglic het klassement, Vingegaard de rit

In de slotrit van het Critérium du Dauphiné waren het dit keer Primoz Roglic en Jonas Vingegaard die voor het mooie plaatje zorgden. Op de slotklim gooiden zij iedereen overboord, gele trui Primoz Roglic en ploegmaat Jonas Vingegaard reden hand in hand over de meet. Vingegaard pakte de ritwinst, Roglic de eindzege van de Franse rittenkoer­s.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium