Het Belang van Limburg

Max Verstappen heeft zondag drie keer gewonnen in Bakoe.

-

Bakoe was beslist voor half koers. De twee Ferrari’s lagen eruit en Max Verstappen (24) had overtuigen­d de maat genomen van Sergio Perez (32), zijn teammaat bij Red Bull. Jammer, want zonder de opgave van Charles Leclerc (24) had het een mooie strijd kunnen worden. De twee hadden verschille­nde strategieë­n gekozen, het is lang niet zeker dat die van Red Bull de juiste keuze was. Verstappen: “Het was een leuk gevecht geweest. Ik had de indruk dat wij de snelste auto hadden, maar ik had een kloof van 12 seconden te dichten. Dat was spannend geworden.”

Veel medelijden toonde Verstappen niet met Leclerc, die nu twee keer in drie races is uitgevalle­n. “Dat heb ik in het begin van het seizoen ook meegemaakt. Op dat vlak staan we nu gelijk. Wat kan ik zeggen? Shit happens. Je bent boos, maar je moet eruit leren. Wij hebben oplossinge­n gevonden.”

Mokerslag voor Leclerc

Een derde van het seizoen is gereden en Verstappen heeft zijn voorsprong op de Monegask in één klap vergroot van 9 naar 34 punten. En zeggen dat hij na drie races 46 punten in het krijt stond. Maar die spectacula­ire comeback houdt meteen een waarschuwi­ng in: ook Leclerc kan terugkomen. Ferrari heeft immers de snelste auto, in elk geval over één ronde. Verstappen: “Op zaterdag (in de kwalificat­ies, nvdr.) zijn we niet zo snel als Ferrari, om wat voor reden dan ook. Misschien zijn we net daardoor op zondag (in de race, nvdr.) sneller? Ik weet het niet. Maar daar ligt in elk geval de grootste progressie­marge. Al zoek ik in mezelf ook verbeterin­g in de kwalificat­ies. Ik ben niet tevreden over mezelf.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium