Het Belang van Limburg

Waar of overdreven? “Lewis Hamilton onzeker voor de volgende race”

-

Als een man van 80 strompelde Lewis Hamilton uit zijn Mercedes. “Misschien kan hij volgende week in Canada zelfs niet meedoen door de rugpijn”, zei teambaas Toto Wolff. Is dat echt of overacting? De concurrent­ie vermoedt dat laatste.

George Russell en Lewis Hamilton werden derde en vierde in Bakoe, maar de 37-jarige Brit kroop als een kromme 80’er uit zijn bolide. Hij had afgezien tijdens de race. “Mijn rug doet zeer. Er waren momenten dat ik me afvroeg of ik deze race wel kon uitrijden. Op de rechte stukken was de auto moeilijk op de baan te houden, ik was hem dikwijls kwijt. Nooit zodes veel gedacht dat ik tegen de muur zou gaan. Niet veilig, met snelheden van 300 km/u. Het gevecht met de auto was intens. George heeft er minder last van, maar die is ook tien jaar jonger (13 jaar, nvdr.).”

Teambaas Toto Wolff bood zijn piloot opnieuw zijn excuses aan. “Sorry dat je met zo’n shitbox moet rijden. Sorry van de rugpijn.”

Later liet Wolff zelfs weten dat Hamilton onzeker is voor de volgende GP, over vijf dagen al in Montreal. In dat geval zijn onze landgenoot Stoffel Vandoorne en de Nederlande­r Nyck de Vries de mogelijk invallers.

Maar volgens de concurrent­ie zal het zover niet komen. In de paddock wordt vermoed dat Mercede situatie overdrijft om een reglements­wijziging door te duwen. Alle teams hebben last van het stuiteren en tegen de grond slaan van de auto’s, die erg laag op de weg liggen om meer downforce te genereren. De Mercedes wordt het zwaarst getroffen, wellicht omdat het een stijver chassis heeft dan de anderen. In elk geval heeft het ook na een derde van het seizoen geen oplossing. Daarom zou het nu bij de FIA lobbyen om – onder het mom van de veiligheid de regels te veranderen. Hamilton na de race: “Er zit zo veel potentieel in deze auto, maar we kunnen het niet ontginnen door het stuiteren. Onze auto ziet er anders uit dan de andere, we moeten bekijken of het daaraan ligt.”

 ?? FOTO AFP ?? Een half uur na de race kan Lewis Hamilton weer lachen. “Maar nooit zo vaak gedacht dat ik in de muur ging.”
FOTO AFP Een half uur na de race kan Lewis Hamilton weer lachen. “Maar nooit zo vaak gedacht dat ik in de muur ging.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium