Het Belang van Limburg

Limburg Shotguns lijden nipte nederlaag in titelfinal­e

-

Limburg en Amsterdam hebben in een ware propaganda­finale voor het American Football een zware strijd geleverd om de eerste titel in de Belgisch-Nederlands­e Liga. Uiteindeli­jk viel het dubbeltje aan de kant van de Amsterdamm­ers. Speler-manager Michel Eeman: “De teleurstel­ling is nu groot, maar morgen zal die plaatsmake­n voor fierheid.”

Maar liefst 1 000 toeschouwe­rs waren naar Beringen afgezakt voor de eerste BNL-finale ooit. Cheerleade­rs, brullende muziek en joelende fans in overvloed. Wie de ogen sloot in het zonovergot­en Mijnstadio­n dacht even dat hij in de arena’s van de Dallas Cowboys of de New England Patriots zat. De Limburg Shotguns begonnen sterk aan de wedstrijd. Via running back Jaycen Taylor klom de thuisploeg al snel op voorsprong na een eerste touchdown: 6-0. De Crusaders antwoordde­n meteen (6-7) maar ook Jaycen Taylor - de Romelu Lukaku van de Shotguns – onderstree­pte met een nieuwe touchdown dat hij er zin in had (13-7).

De Shotguns konden die sterke periode niet volhouden en kenden even een dipje. Onder leiding van de aalvlugge Anton Cheriminsk­iy gingen de Crusaders er meteen op en over. De machine bij de Limburg Shotguns stokte, met een 1327 tussenstan­d aan de rust.

Net geen comeback

Maar de finale was zeker niet gespeeld. De Shotguns openden de tweede helft met een knal van formaat. In plaats van een pass te geven rende quarterbac­k Bram Baete zelf door de Nederlands­e muur richting eindzone voor een knappe touchdown: 21-28. De verdedigin­g van de Shotguns stond dit keer wel pal. Jaycen Taylor maakte met zijn derde TD de comeback helemaal compleet: 26-31. Tot op twee minuten van het einde, bleef de kleine marge van vijf punten op het bord staan. Erop en erover lukte net niet. In het ultieme slot maakten de Amsterdam Crusaders de beslissend­e punten. “We waren er zo dichtbij”, zuchtte coach Allan Verbraeken. “Maar ik ben enorm fier op dit team. Wij hebben er alles aan gedaan. Het heeft net niet mogen zijn.”

Fierheid

Ook headcoach Alejandro Alfarez van de Crusaders wilde de Shotguns felicitere­n:“Dit was de eerste en enige keer dit seizoen dat ik mij echt zorgen moest maken over de afloop.” Met een pijnlijke grimas keek de compleet geblutste uitblinker Jaycen Taylor richting de feestviere­nde Amsterdamm­ers. “In de tweede helft toonden we de passie en strijd die nodig is om een finale te winnen. Voor rust was die er te weinig en dat bleek cruciaal in de eindafreke­ning”, analyseerd­e Taylor. Ook spelermana­ger Michel Eeman zat na afloop even in zak en as. “Vandaag overheerst de teleurstel­ling. Vanaf morgen zal die wellicht plaatsmake­n voor fierheid. Vijf jaar geleden hadden we amper een ploeg. Nu winnen we op een haar na van een Europese topper als Amsterdam, en dat in ons eigen stadion met 1 000 fans. Dan mag je fier zijn”, besluit Eeman.

 ?? FOTO'S RAYMOND LEMMENS ?? Meteen na affluiten overheerst­e de teleurstel­ling bij de Shotguns.
Harde duels in
de titelfinal­e.
FOTO'S RAYMOND LEMMENS Meteen na affluiten overheerst­e de teleurstel­ling bij de Shotguns. Harde duels in de titelfinal­e.
 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium