Het Belang van Limburg

Genk organiseer­t toernooi voor wandelvoet­bal

- Chris Nelis

GENK Met Vissenaken Walking Bears 1 bovenaan de ranglijst werd afgelopen zaterdag het internatio­naal toernooi wandelvoet­bal op de pleinen van KRC Genk afgesloten. De sport gaat crescendo.

Het moet gezegd: KRC Genk speelt een prominente rol in de uitbouw van het wandelvoet­bal in Vlaanderen. Niet alleen door de club Senior Army op te richten, maar vooral ook door landelijke competitie­s te organisere­n. Afgelopen weekend ging het met een internatio­naal toernooi nog een stapje verder.

Maar liefst zestien ploegen uit voornameli­jk Vlaanderen en Nederland streden voor de overwinnin­g. Wedstrijde­n duren geen 90 maar wel 20 minuten, zij het dan zonder pauze. Het plein is met 20 op 30 meter een pak kleiner dan normaal. En toch vergt de sport heel wat inspanning­en. “Ik heb me kapot gezweet”, zegt één van de deelnemers die puffend het plein verlaat.

Isolement

“In 2013 is Senior Army opgericht”, weet voorzitter Jaak Geurts. “En het jaar daarop kwamen we al met het voorstel om ook in Vlaanderen wandelvoet­bal te lanceren. De meesten van onze leden fronsten toch wel even de wenkbrauwe­n. En niet veel later hadden we al de Derby der Lage

Landen te pakken. We speelden tegen Old Stars van het Nederlands­e

RKC Waalwijk. Niet alleen Limburgse maar ook de Vlaamse en nationale pers besteedde aandacht aan het event. En de trein was vertrokken. Meer en meer wandelvoet­balclubs werden opgericht en daarop volgden de Vlaamse toernooien.” Het is de bedoeling om jaarlijks zo’n toernooi te organisere­n. “Natuurlijk is er de competitie­ve drang maar de doelstelli­ngen liggen eigenlijk op een ander vlak. Zo willen we vooral de fysieke gezondheid en fitheid van de steeds groter wordende groep senioren verbeteren. Nog is het belangrijk om mensen uit hun isolement te halen. Daarom is er na de wedstrijd bijna altijd ook tijd voor een hapje en drankje.”

 ?? FOTO CHRIS NELIS ?? De 55-plussers haalden het beste uit zichzelf tijdens het internatio­nale toernooi.
FOTO CHRIS NELIS De 55-plussers haalden het beste uit zichzelf tijdens het internatio­nale toernooi.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium