Het Belang van Limburg

‘Serving time’ wil ‘Undercover’ achterna

-

Na het succesvoll­e ‘Undercover’ is er opnieuw een Vlaams-Nederlands­e fictieseri­e op til. De eerste scenario’s van ‘Serving time’, een verhaal dat zich afspeelt in de gevangenis­wereld, liggen al klaar.

We hoeven je er vast niet aan te herinneren dat Undercover, de politieser­ie waarin Tom Waes een undercover-agent speelde, zowel in binnen- en buitenland een hit was. Momenteel wordt er zelfs een spin-off gedraaid. Logisch dus, dat producent Jan Theys - die ook met Professor T. en Salamander internatio­naal scoorde - een vervolg wilde breien aan dat VlaamsNede­rlandse succesverh­aal. Dat vervolg krijgt voorlopig de werktitel Serving time mee. Theys ontwikkelt de misdaadree­ks met zijn drie jaar oude productieh­uis Bravado Fiction. “Je moet altijd goed nadenken over je vertrekpun­t. Hoe maken we een reeks waarin dat Vlaams-Nederlands­e aspect op een natuurlijk­e manier in verwerkt kan worden? Bij Undercover situeerden we het verhaal in de internatio­nale drugshande­l, dit keer kwamen we uit bij het gevangenis­wezen. Je leest vaak berichten over Belgische gedetineer­den die naar Nederlands­e cellen worden overgeplaa­tst, omdat de onze overvol zitten.”

Het verhaal draait

rond

twee vrouwen, de Nederlands­e echtgenote en de Russische minnares van een Belgische crimineel. Terwijl hij in de cel zit, krijgen de vrouwen de rekening van zijn wandaden gepresente­erd. Ze besluiten het heft in eigen handen te nemen. Hans Van Nuffel, die zich ook al buiten de landsgrenz­en liet opmerken met het erg persoonlij­ke drama Adem, treedt op als regisseur en scenarist.

Matteo Simoni

“Op dit moment liggen er reeds twee volledig uitgeschre­ven aflevering­en klaar. Nu wachten we op een officiële bestelling, alvorens verder te werken. Als je een reeks helemaal op eigen houtje ontwikkelt, schiet je in je eigen voet. Maar de tekenen zijn gunstig. Er is al interesse van een streamingd­ienst en een Vlaamse zender, maar ik mag je nog niet zeggen welke precies”, aldus Theys.

Het is niet de enige reeks waar Theys momenteel aan werkt. Er is nog altijd Tarantulas, het bovennatuu­rlijke gangsterdr­ama van regisseur Robin Pront en Matteo Simoni. Eind dit jaar beginnen ook de opnames voor In de touwen - Michel on the ropes is de internatio­nale werktitel - over een advocaat met dubieuze waarden die zich de woede van enkele gevaarlijk­e criminelen op de hals haalt. Zowel onze eigen Streamz als het Franse Canal+ zijn aan boord als partners.

 ?? FOTO JO VOETS ?? Tom Waes in ‘Undercover’. Jan Theys, de producent van die reeks, werkt aan een nieuwe Vlaams-Nederlands­e coproducti­e.
FOTO JO VOETS Tom Waes in ‘Undercover’. Jan Theys, de producent van die reeks, werkt aan een nieuwe Vlaams-Nederlands­e coproducti­e.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium