Het Belang van Limburg

Boris Van Severen speelt oplichter in ‘Een goed jaar’

- Wout Desmytere

TV-SERIE GENT

Een coming-of-ageverhaal op latere leeftijd, dat is Een goed jaar volgens Boris Van Severen. Een reeks over vier mensen die op een kruispunt in hun leven staan, maar niet meteen de juiste afslag nemen. “Ze verkopen oude wijnflesse­n als collector’s items uit de privéverza­meling van Hitler.

Zwendel, maar toch sta je aan hun kant. Eigenlijk zijn het vier losers, maar je ziet ze wel graag. Bovenal is het een serie over vriendscha­p en hoop.”

Het is ook een tijdsdocum­ent. De serie werd vlak voor de eerste coronagolf en de bijhorende lockdown opgenomen. Toen iedereen in zijn kot zat, zond Eén GR5 uit. Na jaren op de planken en opmerkelij­ke bijrollen in Salamander en Studio tarara, zorgde zijn hoofdrol in die thrillerse­rie voor Van Severens definitiev­e doorbraak bij kijkend Vlaanderen.

“Er is wel wat veranderd sinds die laatste opnames, ja”, zegt hij. “Ik schrik nog altijd als mensen mij herkennen op straat. Ik merk bij mezelf dat ik daar soms ook nogal ongemakkel­ijk op reageer. Niet dat ik het vervelend vind dat mensen naar mij komen voor een selfie, maar de rol van publieke figuur is niet op mijn lijf geschreven.”

Onzekerhei­d

Want van nature is hij nogal onzeker. Een beetje zoals Lenny, zijn personage uit Een goed jaar. “Dat is een gast die het allemaal goed bedoelt, maar consequent de foute keuzes maakt. Omdat er nog nooit iemand goed gedaan tegen

 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium