Het Belang van Limburg

40.000 fans aanwezig bij derde huwelijk van Anouk

- Wout Desmytere

HUWELIJK DEN HAAG Zaterdagav­ond heeft de Nederlands­e zangeres Anouk (47) haar jawoord gegeven aan haar verloofde Dominique Schemmekes (28). Het koppel trouwde voor het oog van 40.000 fans, middenin een concert in Den Haag.

“Toen we elkaar leerden kennen, zat ik in een donkere periode van mijn leven. Ik kan me nog heel goed herinneren hoe ik vrijwel elke dag bad om een zielsverwa­nt. Een zielsverwa­nt die eerlijk zou zijn, zorgzaam, loyaal en vooral liefdevol naar de kinderen toe. Een rolmodel. Maar vooral iemand die me zou begrijpen. Iemand met wie ik mijn visie zou kunnen delen. Iemand met wie ik me vrij zou voelen om mezelf te zijn, zonder een oordeel. Dat heb ik allemaal gevonden in jou.” Met die woorden sprak Anouk Teeuwe haar liefde uit voor haar Dominique, met wie ze zaterdagav­ond na een relatie van ongeveer zeven jaar in het huwelijk trad. Dat deed ze op het Haagse Malieveld, tijdens haar eigen concert.

Iets na 22 uur verdween Anouk van het toneel en was het tijd voor een kleine decorwisse­l.

Een grote boog met witte rozen werd neergezet. Op de tonen van haar favoriete nummer verscheen de zangeres opnieuw op het podium. Dit keer in een witte trouwjurk en met haar kersverse echtgenoot aan haar zijde.

Onder luid applaus van 40.000 fans en het goedkeuren­d oog van haar zes kinderen - vijf uit vorige relaties en één dochtertje van vijf, Jelizah Rose, met Schemmekes werden ze tot man en vrouw verklaard. Waarna Anouk in trouwjurk haar concert afmaakte.

Angst

Het was eigenlijk Schemmekes die een “zo groot mogelijke bruiloft” wilde. “En ja, groter kan niet”, vertelde Anouk in aanloop naar de grote dag.

“Ik ben natuurlijk twee keer in het geheim getrouwd geweest (met haar voormalige manager Edwin Jansen en rapper Remon Stotijn, red), maar wel twee keer publiekeli­jk gescheiden. Ik dacht: dat ga ik een keer andersom doen. En hopelijk zonder scheiden.” In september 2020 plaatste Anouk een filmpje op Instagram waarin ze Schemmekes vroeg of hij met haar wilde trouwen. “Je hebt het me een stuk of twintig keer gevraagd en ik heb elke keer nee gezegd”, sprak ze daarin. “Ook een beetje uit angst, natuurlijk.” De mislukte huwelijken en relaties hadden er immers in gehakt. “Ik wilde het zo goed doen. Ik wilde niet dat mijn kinderen met gescheiden ouders leefden. Maar dat is niet één, maar echt drie of vier keer mislukt.” Trouwen of zelfs samenwonen leek lang geen optie meer, tot ze Schemmekes leerde kennen. Hij was basketbalc­oach van haar zonen.

Nieuwe achternaam

Misschien neemt ze binnenkort de achternaam van haar man aan. Dat is al lang niet meer gebruikeli­jk bij huwelijken, maar Schemmekes wilde het graag. “Hij zei: ik teken alles weg, geef me al die huwelijkse voorwaarde­n. Als je mijn achternaam maar draagt. Ik twijfelde daar wel aan, want het was niet de achternaam die ik wilde. Maar ik ga het gewoon doen.” Zondagmidd­ag bedankte de zangeres via Instagram alle aanwezigen. “Wow, wat een avond. Special thanks voor iedereen die deze avond mogelijk heeft gemaakt. Zonder jullie was dit niet mogelijk geweest.”

 ?? FOTO PAUL BERGEN ?? Voor een propvol Malieveld gaven zangeres Anouk (midden) en Dominique elkaar het jawoord.
FOTO PAUL BERGEN Voor een propvol Malieveld gaven zangeres Anouk (midden) en Dominique elkaar het jawoord.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium