Het Belang van Limburg

Voor appartemen­t met zicht opzee in Knokke betaalt u nu al 1 miljoen

- KUSTBAROME­TER KNOKKE Ruben Steegen

Vastgoed aan de kust is vorig jaar opnieuw fors duurder geworden. Gemiddeld betaalt u nu 302.225 euro (+7,5 procent) voor een kustappart­ement. In Knokke bent u het meeste geld kwijt: gemiddeld 1 miljoen euro voor een flat met zicht op zee.

Er werden vorig jaar 13,4 procent meer woningen verkocht aan de kust dan in 2020. Dat blijkt uit de kustbarome­ter van Fednot (Federatie van het Notariaat). “Vakantie in eigen land is een blijvende trend, steeds meer kopers beschouwen een aankoop aan zee als een veilige investerin­g”, zegt notaris Bart van Opstal, woordvoerd­er van notaris.be.

Dat heeft zich in een flinke prijsstijg­ing vertaald. Een appartemen­tje aan de kust kost nu gemiddeld 302.225 euro, 7,5 procent meer dan een jaar geleden. De goedkoopst­e kustgemeen­te om te kopen is nog altijd Westende (182.247 euro), al steeg de prijs daar wel met bijna 20 procent.

Met een gemiddelde prijs van 589.022 euro (+3 procent) doet Knokke zijn naam van peperdure gemeente alle eer aan, gevolgd door Heist-aan-Zee (389.727 euro).

Drempel

Wie een flat wil met zicht op zee betaalt een pak meer. De gemiddelde prijs van een appartemen­t op de dijk bedroeg vorig jaar 365.956 euro, 13,6 procent meer dan vorig jaar. “Appartemen­ten op de dijk waren in 2021 bijzonder gegeerd”, weet van Opstal. Ook hier zijn er extreme verschille­n. Waar u in De Panne al voor zo’n 230.000 euro een flat met zicht op zee te pakken heeft, moet u daar in

Knokke ruim het vierdubbel­e voor neerleggen: 1.007.882 euro. Voor het eerst wordt de drempel van één miljoen euro overschred­en.

Nog opvallend: vooral flats met meerdere slaapkamer­s waren vorig jaar erg in trek. “Kopers die het zich konden veroorlove­n, gingen voluit voor ruime appartemen­ten. Dat verklaart ook de forse prijsstijg­ing.” Zo betaalt u voor een dijkappart­ementje met één slaapkamer gemiddeld 215.809 euro, maar stijgt dat bij twee slaapkamer­s in één klap naar 358.021 euro. Wie drie slaapkamer­s wil met zicht op zee, moet gemiddeld 711.084 euro neerleggen.

 ?? FOTO LUDO MARIEN ?? Wie een appartemen­t op de dijk van Knokke wil, betaalt daar gemiddeld één miljoen euro voor.
FOTO LUDO MARIEN Wie een appartemen­t op de dijk van Knokke wil, betaalt daar gemiddeld één miljoen euro voor.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium