Het Belang van Limburg

Het wordt zaterdag puffen bij 35 graden

-

Zaterdag wordt het tropisch warm, in Limburg een zinderende 35 graden. Al is het van korte duur: zondag dalen de temperatur­en weer en is er kans op onweer. “Al is het nog erg onzeker welk weer we zondag juist krijgen.”

De meteorolog­ische zomer is nog maar net begonnen, of we krijgen al temperatur­en die van hoogzomer doen dromen. “Zaterdag wordt het in Limburg 35 graden, één weermodel geeft zelfs 36 graden aan. Het zal zonnig zijn maar wel met hoge sluierwolk­en, waardoor de lucht een melkwitte kleur krijgt”, zegt weerman Michel Nulens.

Insmeren is zaterdag erg belangrijk, want je kan volgens Nulens binnen het kwartier al verbranden. “De uv-index zal 8 zijn. Dat is het maximum dat er in België bereikt kan worden.”

Groot vraagteken

Ook zaterdagna­cht blijft het mogelijk uitzonderl­ijk warm. “Als de wind uit het zuidoosten blijft komen, zal het ‘s nachts niet onder de 20 graden afkoelen. Het is evenwel ook mogelijk dat de wind vanuit het noorden komt, dan zal het wat minder warm zijn”, zegt weerman Ruben Weytjens. Zondag blijft een groot vraagteken, zegt Weytjens. “Het hangt af vanwaar de wind komt. Het kan 30 graden worden, maar de temperatuu­r kan evengoed onder 20 graden zakken. De kans is wel groter dat de wind uit het noorden zal komen. In de namiddag is er kans op regen en onweer, maar ook dat is nog erg onzeker.”

 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ?? Verkoeling zal zaterdag welkom zijn voor jonge en oudere Limburgers.
FOTO RAYMOND LEMMENS Verkoeling zal zaterdag welkom zijn voor jonge en oudere Limburgers.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium