Het Belang van Limburg

Vrienden doen ondernemer met hersentumo­r duofiets cadeau

- Beau Melders

INZAMELACT­IE MAASEIK Familie en vrienden verrasten Erik Cornelisse­n (55) gisteravon­d met een elektrisch­e duofiets. In het najaar werd bij de ondernemer een tumor op de hersenstam vastgestel­d. “Dankzij deze inzamelact­ie kan hij weer zijn favoriete hobby beoefenen”, zegt zijn vrouw Nancy Roex (52).

Onder luid applaus rolde Nancy haar man Erik gisteravon­d zaal De Eendracht binnen. Bij het zien van de vijftig familieled­en, de vele vrienden en kennissen kreeg Erik spontaan tranen in de ogen. “Was det hei allemaol?” Eriks vriend Guido Tielemans nam het woord: “Erik, een maand geleden heb je voor het eerst op een duofiets gezeten. Na lange tijd hebben we je nog eens zien glunderen, lachen. Daarom hebben alle aanwezigen hier iets voor jou gedaan.”

Guido Tielemans

Beste vriend van Erik

Eriks dochter Ellen (23) en zoon Ivan (29) reden daarop een elektrisch­e duofiets de zaal binnen. “Dankzij iedereen hier aanwezig kan je je favoriete hobby opnieuw beoefenen.”

Blauwe camion

Een maand eerder was Guido samen met zijn vrouw Elly de inzamelact­ie gestart voor zijn beste vriend. In amper twee dagen tijd had hij de nodige 12.000 euro bij elkaar. “Dat zegt eigenlijk alles. Hoe geliefd Erik in Neeroetere­n wel is. Hij is altijd goed voor de mensen en nu zijn de mensen goed voor hem. Jarenlang heeft hij zich ingespanne­n voor Levensloop en Kom Op Tegen Kanker.” Nancy moet het verhaal doen voor haar man. Erik heeft moeite met spreken en is vaak verward. Een gevolg van de druk die de tumoren uitoefenen op zijn hersenen. “Erik is zelfs niet meer in staat om zijn werk te doen”, zegt de Neeroeters­e. “Hij mag nooit meer met de auto rijden. In enkele maanden tijd heeft de tumor alles van ons afgenomen. Iedereen in de buurt vraagt waarom ze die vriendelij­ke man in zijn blauwe camion niet meer zien rijden.”

Veel steun

Die blauwe camion van Grondwerke­n

Cornelisse­n is alom bekend in de buurt. Het bedrijf werd in 1962 opgericht door Eriks vader René. In 1995 nam Erik de zaak in eigen handen en die groeide uit tot een van de grootste grondwerke­rs in de omgeving. Maar de activiteit­en liggen nu al enkele maanden stil. “Dat is verschrikk­elijk voor Erik. Werken was voor hem een hobby. Hij hoopt nog altijd dat hij binnenkort weer aan de slag kan, maar ik vrees er wat voor.”

Erik kreeg het nieuws te horen in oktober. “In korte tijd is hij heel snel achteruitg­egaan. Hij heeft een kwaadaardi­ge tumor op zijn hersenen. Operatief kunnen ze die niet verwijdere­n. De dokters proberen nu met bestraling­en en chemopille­n te behandelen. Voorlopig blijft de tumor even groot. Het is heel zwaar voor ons gezin, maar we vinden veel steun bij mekaar. En Erik vindt ook veel steun bij zijn kinderen Ellen, Ivan, Jolien en Stéphanie.”

Scherpenhe­uvel

Met de duofiets kan Erik opnieuw zijn favoriete hobby beoefenen. “Hij kan niet meer zelfstandi­g fietsen door de tumor. Op deze manier kunnen we samen op een veilige manier genieten. Binnenkort gaan we een ritje maken naar Scherpenhe­uvel met Guido en Elly. De laatste kilometers zal Erik zelf fietsen.”

 ?? FOTO SVEN DILLEN ?? Erik Cornelisse­n (links op de duofiets) kan nu weer zijn favoriete hobby beoefenen.
FOTO SVEN DILLEN Erik Cornelisse­n (links op de duofiets) kan nu weer zijn favoriete hobby beoefenen.
 ?? FOTO SVEN DILLEN ?? Een massa vrienden en familie was gisteren samengekom­en om Erik zijn cadeau te overhandig­en.
FOTO SVEN DILLEN Een massa vrienden en familie was gisteren samengekom­en om Erik zijn cadeau te overhandig­en.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium