Het Belang van Limburg

“Het geeft enorm veel voldoening”

-

GASTGEZINN­EN GENK

Yeliz Gijbels en Dries Clijsters van het kattencafé in Genk zijn een van de gastgezinn­en om kittens op te vangen. Om de mensen van het asiel werk uit handen te nemen, plaatsen zij hun gastjes ook zelf.

Vijf kittens van om en bij de acht weken zitten er momenteel bij het koppel tot ze voldoende groot zijn om definitief geplaatst te worden. “We vangen al ongeveer vijf jaar kittens op van het asiel. Dat geeft ongelofeli­jk veel voldoening. De kittens zitten bij ons thuis. Nooit in het café. Tenminste niet tot ze voldoende groot zijn om op zoek te gaan naar een definitiev­e thuis. Dan vind je ze al wel eens in het café.”

Die zoektocht naar het gouden mandje regelen Yeliz en Dries sinds anderhalf jaar zelf. “Wij mogen van het asiel alles zelf regelen. Daarvoor volgen we wel identiek dezelfde stappen als in het asiel. De adoptanten zelf uitzoeken, zorgen dat een katje goed terechtkom­t ... Ik vind het heel leuk om te doen”, zegt Yeliz.

Een nieuwe thuis vinden, is voor het koppel kattenlief­hebbers momenteel nog geen probleem. “Omdat we hier veel kattenvrie­nden over de vloer krijgen, is er altijd wel iemand geïnteress­eerd. Soms zijn er wachtlijst­en en kunnen we ook kiezen welke kitten het beste matcht bij welk gezin.” Zo plaatst het koppel ruim twintig kittens per jaar voor het asiel.

 ?? FOTO BOUMEDIENE BELBACHIR ?? Dries en Yeliz vangen momenteel vijf kittens op.
FOTO BOUMEDIENE BELBACHIR Dries en Yeliz vangen momenteel vijf kittens op.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium