Het Belang van Limburg

Vader en partner van advocate opgepakt na schietpart­ij Beverlo

Een schotwonde op, De veertiger liep daarbij wel

-

GERECHTELI­JK ONDERZOEK

Wat zich maandagavo­nd precies heeft afgespeeld aan het huis op de Laarbemdew­eg, waar tevens het advocatenk­antoor van de vrouw gevestigd is, wordt nog onderzocht. De precieze omstandigh­eden zijn nog onduidelij­k, zo luidt het. Wel staat vast dat er een schermutse­ling heeft plaatsgevo­nden binnen de familiale en relationel­e sfeer. Het kwam om een nog onduidelij­ke reden tot een stevige confrontat­ie tussen de 63-jarige man en zijn 42-jarige schoonzoon. Daarbij werd een vuurwapen gebruikt. Omwonenden hoorden meerdere schoten, getuigen spreken van vijf luide knallen. De veertiger liep een schotwonde op en raakte gewond aan zijn been. De hulpdienst­en brachten hem naar het ziekenhuis, maar er was geen sprake van levensgeva­ar.

Discussie

De schoonzoon werd later op de avond ontslagen uit het ziekenhuis en vervolgens opgepakt door de politie Beringen/Ham/tessenderl­o. Het is namelijk nog onduidelij­k welke rol hij precies gespeeld heeft. Zo zou er op dit moment nog discussie bestaan over wie nu bijvoorbee­ld het pistool in bezit had. Ook moet er klaarheid geschept worden over wie het wapen hanteerde. De verklaring­en hierover zijn tegenstrij­dig.

Ballistisc­h expert

Daarom is het wachten op de resultaten van onder meer de ballistisc­h expert, het gerechteli­jk labo en het forensisch team die bij deze zaak betrokken werden. Dinsdagavo­nd verbleven de schoonzoon en vader van de advocaten nog in een politiecel. Het parket van Limburg leidde nog niemand voor bij de onderzoeks­rechter. Dat is voor woensdag. Mogelijk worden beide verdachten voorgeleid. “Tot op heden kunnen we alleen de dubbele arrestatie bevestigen”, vertelt

Anja De Schutter als woordvoerd­er van het parket.

De advocaat van de 63-jarige vader die werd opgepakt als de vermeende schutter wilde niet reageren. “Ik kan enkel bevestigen dat mijn cliënt verhoord werd. We wachten nu het onderzoek af ”, aldus meester Jan Keulen.

 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? De schietpart­ij vond maandagavo­nd plaats op de Laarbemdew­eg in Beverlo.
FOTO TOM PALMAERS De schietpart­ij vond maandagavo­nd plaats op de Laarbemdew­eg in Beverlo.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium