Het Belang van Limburg

3 CONCLUSIES

- Van onze Rode Duivels-watcher

Kristof Liberloo Martinez kiest terecht voor sterkste ploeg

Martinez kreeg de wind van voren na de pandoering tegen Nederland en het late gelijkspel in Wales. Er moest in Polen gewonnen worden om de Spanjaard een fijne vakantie te bezorgen. Dat lukte. Martinez gunde De Bruyne vakantie, maar koos verder voor zowat zijn sterkste elftal. Vooral voor rust maakten de Belgen indruk. Maar de Duivels puurden er te weinig kansen en goals uit. Ook na rust werden uitstekend­e mogelijkhe­den gemist, waardoor Polen nog langszij had kunnen klimmen. Het blijft een werkpunt: een match volwassen uitspelen. Op zo een moment is De Bruyne van goudwaarde.

Eindelijk nog eens de nul gehouden

De Duivels hielden (met wat geluk) nog eens de nul. Dat was hen slechts drie keer gelukt in de dertien interlands daarvoor. Het zal deugd doen. Voor Mignolet en de getergde defensie in de eerste plaats, maar ook voor heel het team. Want het cliché zegt dat je met heel de ploeg verdedigt, in Polen was dat ook zo. Bij balverlies werd (zeker voor rust) meteen druk gezet, waardoor de thuisploeg pas op het einde echt gevaarlijk werd.

Laat Dendoncker daar op WK staan

Dendoncker was tijdens dit Nations League-vierluik de surprise van de chef. Martinez koos na het debacle tegen Nederland voor de speler van Wolverhamp­ton als rechterver­dediger in de driemansde­fensie. Neen, ook wij hadden hem daar niet verwacht. Maar Dendoncker vervulde die rol met verve. Hij verdedigde scherp en als middenveld­er toonde hij zijn goede voeten. Waarom deze Dendoncker geen kans geven achterin tijdens het WK. Op die manier kan Alderweire­ld centraal makkelijke­r zijn uitstekend­e passing benutten.

LEANDRO TROSSARD

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium