Het Belang van Limburg

“Ik een nieuwe Al-Dakhil? Laat ons hopen”

-

In de winter, toen STVV en Standard de verzoening rond de veelbespro­ken transfer van Edmilson inzetten, was er al even sprake van een overgang van Olivier Dumont naar Sint-Truiden. Het bleef toen bij een overeenkom­st rond spits Joao Klauss en een definitiev­e transfer van Ameen AlDakhil. “Ameen en ik waren al goeie maten bij Standard”, zegt Dumont. “Een transfer van mij kwam toen ook ter sprake, maar het was te kort dag. Ik lag nog tot 2024 onder contract in Luik. Nochtans zag ik de stap naar Limburg best zitten.” Dumont kreeg begin vorig seizoen enkele keren zijn kans onder Mbaye Leye, maar toen die ontslagen werd op Sclessin, was het ook voor Dumont over. “Onder Luka Elsner werd ik persona non grata. Ik kreeg geen minuten meer. Terwijl Leye wel aandacht had voor de jonge spelers. Onder hem leerde ik snel en veel bij. Maar het was duidelijk dat ik naar een nieuw avontuur moest uitkijken. Ameen heeft al getoond dat de stap opzij naar STVV de juiste bleek. Natuurlijk wil ik hem achterna en hier bevestigen. We hebben allebei dezelfde voetbalfil­osofie.”

Zware voorbereid­ing

STVV startte de voorbereid­ing met een magere 2-2 op Zepperen

Brustem, maar de zware benen en massa’s blaren vormden een excuus. “Er wordt keihard, heel intensief getraind”, weet Dumont. “Fysiek moeten we er binnenkort staan. We leggen veel kilometers af. Héél veel. Dan is het normaal dat je niet fris bent in die oefenduels.”

Mory Konaté keert binnenkort terug, Christian Brüls zwaait de scepter mee op het middenveld, meteen een basisstek bemachtige­n in Sint-Truiden zal niet simpel zijn voor Dumont. “Er is veel concurrent­ie, maar dat mag, dat moét zelfs. Ik speel liefst wat offensieve­r. Op positie acht of tien, al kan ik ook als nummer zes uit de voeten. We zijn een ploeg die top acht ambieert, dan moet er concurrent­ie zijn. Ik ken ook nog wat jongens van in de beloftecom­petitie. Mathias Delorge klopt aan de deur. Rein Van Helden bekampte ik al meermaals. De ontvangst bij STVV was alleszins hartelijk. Zoals ik ook verwacht had van deze club.”

Van Dessel weer paraat -

Stan Van Dessel moest enkele trainingen aan zich laten voorbij gaan door ziekte, maar de middenveld­er is weer paraat. Ook Fatih Kaya ging voluit tijdens de twee sessies op dinsdag.

 ?? FOTO BB ?? Olivier Dumont trok in de oefenpot tegen ZepperenBr­ustem voor het eerst het shirt van STVV aan.
FOTO BB Olivier Dumont trok in de oefenpot tegen ZepperenBr­ustem voor het eerst het shirt van STVV aan.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium