Het Belang van Limburg

“Vond nergens zo’n avontuur als hier”

-

ploegen in de Championsh­ip moeten afwerken. 24 teams strijden er in maar liefst 46 competitie­wedstrijde­n om promotie. Daar komen dan nog eens de matchen uit de League Cup en de FA Cup bij, waardoor wedstrijde­n elkaar aan een razend tempo opvolgen met vaak zowel op dinsdag als op zaterdag een match.

Pieken rond kerst

“Een brede kern is dan ook o zo belangrijk”, weet De Ridder. “Je hebt spelers nodig die als invaller het verschil kunnen maken, maar ook spelers die de ene week op de bank zitten en de andere week het verschil maken door in de basis te starten. Fysiek is het echt lastig.” De Laet vult aan: “Daarom is pieken op de juiste momenten belangrijk, zoals in de kerstperio­de. Dan volgen de matchen elkaar nog sneller op dan anders, met wedstrijde­n om de twee dagen. Dan kan je snel ploegen inhalen of je voorsprong kwijtspele­n. Wie na kerst in de top zeven staat, zal strijden om promotie. Het begin van het seizoen wil niks zeggen. Reading bengelde ooit lange tijd rond de zestiende plaats en geraakte uiteindeli­jk toch nog in de play-offs, met promotie als gevolg.”

Op de website van Burnley verscheen dinsdag een eerste interview met Kompany. Daarin benadrukte hij naar goede gewoonte dat hij bereid is om hard te werken en gaf hij aan dat hij nog andere opties had. “Maar ik zie veel potentieel bij Burnley. Net dat maakt het zo spannend voor mij. Als speler naar hier komen was geen optie. Je zou me moeten zien in de wedstrijdj­es met de staf: ik ben lang niet meer goed genoeg”, grapte de ex-Rode Duivel. “Maar het klopt dat ik nog andere aanbieding­en had. Toen ik alle aanbieding­en naast elkaar legde, waren sommige clubs misschien aantrekkel­ijker qua naam bij het grote publiek. Maar als ik kijk waar deze club naartoe wil, zie ik een avontuur dat ik nergens anders terugvond. Al wordt het niet makkelijk om de vooropgest­elde ambitie te bereiken. Ik zie een plan bij deze club. Ik heb dit project gekozen omdat ik weet dat na een moeilijke start een ongelofeli­jke toekomst zal volgen.”

 ?? FOTO RR ?? Met dit beeld maakte Burnley dinsdag de komst van Vincent Kompany officieel.
FOTO RR Met dit beeld maakte Burnley dinsdag de komst van Vincent Kompany officieel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium