Het Belang van Limburg

Hugo Cuypers verlaat Mechelen voor Gent

-

KV MECHELEN/AA GENT 1A

Bij zijn contractve­rlenging wilde Hein Vanhaezebr­ouck duidelijkh­eid over de toekomst. Helemaal bovenaan zijn verlanglij­st stond Hugo Cuypers. De spits uit Vechmaal is de eerste aanwinst voor volgend seizoen. Hij tekende voor vier seizoenen bij de Buffalo’s.

In januari al probeerde Gent de 25-jarige aanvaller te halen, maar toen bleek de vraagprijs van vier miljoen te hoog. Nadat hij uiteindeli­jk afklokte op 13 goals en 10 assists, zag Gent in dat hij een dergelijke investerin­g waard is. Hoeveel Malinwa nu precies vangt, is niet duidelijk minstens vier miljoen – maar de helft van de transferso­m gaat nog naar zijn vorige club, het Griekse Olympiakos.

“We zijn verheugd onze transferpe­riode te kunnen openen met Hugo Cuypers”, klinkt het bij de club. “Ik verklap geen geheim als ik zeg dat hij hoog op de verlanglij­st van onze coach stond. De meeste Belgische voetbalfan­s zullen Hugo al kennen dankzij zijn harde werkethiek en de grinta die hij nu ook aan ons team zal toevoegen. Hij is een speler die de vrije ruimtes goed ziet en ze weet te benutten. Daarnaast is hij zeer gevaarlijk op de tegenaanva­l.”

Met de 1,85 meter grote Cuypers haalt Gent een leergierig­e spits binnen die niet kijkt op een meter.

Hij sluit woensdag alvast aan op de eerste training in Mechelen.

 ?? FOTO BELGA ?? Hugo Cuypers (rechts) in duel met zijn toekomstig­e ploegmaat Alessio Castro Montes.
FOTO BELGA Hugo Cuypers (rechts) in duel met zijn toekomstig­e ploegmaat Alessio Castro Montes.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium