Het Belang van Limburg

Sagan is het winnen nog niet verleerd

-

RONDE VAN ZWITSERLAN­D

Na een treurig voorjaar komt Peter Sagan (32) twee weken voor de Tourstart weer boven water. Hij was de snelste in de massasprin­t en boekte zo al zijn 18de ritoverwin­ning ooit in de Ronde van Zwitserlan­d.

Zijn laatste zege met enige faam dateerde van de Giro van 2021. Nadien won Sagan alleen nog het Slovaaks kampioensc­hap en de Ronde van Slovakije. Voor de Franse ploeg TotalEnerg­ies, waar hij deze winter naartoe trok, had hij nog helemaal niets gewonnen. Zo’n miskleun van een voorjaar was het geworden. Voldoende reden om je af te vragen of het nog helemaal goed zou komen. Als oorzaak bleef Sagan ook in Zwitserlan­d naar zijn laatste coronabesm­etting in januari wijzen. “Het was een moeilijke periode. Gelukkig heeft mijn nieuwe team mij gesteund. En je ziet: ik leef nog.”

Vraag is hoeveel belang we aan deze ritzege moeten hechten. “Ik zal niet zeggen dat alles voorbij is en dat ik helemaal terug ben”, klonk het eerlijk. “Maar het is wel prettig om nog eens te winnen. Ik voel mij ook veel beter, fysiek en in mijn hoofd. Maar het klopt: het is niet in Zwitserlan­d, wel in de Tour dat ik er moet staan.”

Asgreen start niet meer

Opschuddin­g in volle finale toen enkele renners zwaar ten val kwamen. Bij de ongelukkig­en twee renners van Quick-Step Alpha Vinyl. Kasper Asgreen kwam met flinke schaafwond­en over de finish, en moest aan de elleboog en de knie gehecht worden. Hij start niet meer in de vierde rit. Ilan Van Wilder hield alleen schaafwond­en over aan zijn val.

UITSLAG 3DE RIT: 1. Peter Sagan (Svk, TotalEnerg­ies)176,9 km in 4u28’38”; 2. Bryan Coquard (Fra)z.t.; 3. Alexander Kristoff (Noo); 4. Thomas Pidcock (G-Br); 5. Alex Aranburu (Spa) STAND: 1. Stephen Williams (G-Br, Bahrain-Victorious); 2. Andreas Kron (Den) 6”; 3. Andreas Leknessund (Noo)7”; 4. Geraint Thomas (G-Br)7”; 5. Stefan Küng (Zwi)10”

 ?? FOTO EPA-EFE ?? Peter Sagan mocht het zegegebaar nog eens maken.
FOTO EPA-EFE Peter Sagan mocht het zegegebaar nog eens maken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium