Het Belang van Limburg

Vier gebroken ruggenwerv­els, maar Renaux wil over vijf weken weer rijden

-

Vier compressie­breuken in de rug en een gebroken staartbeen. Dat is het definitiev­e verdict voor Maxime Renaux. Toch wil de Fransman over vijf (!) weken weer aan de start staan in Loket.

Maxime Renaux mispakte zich in Teutschent­hal tijdens een sprong en kwam keihard op zijn achterste terecht. Vier gebroken ruggenwerv­els, was de eerste diagnose. Dinsdag ging Renaux in Antwerpen langs bij rugpatholo­og Geert Mahieu. “Daar kregen we al bij al goed nieuws”, zegt Kenny Vandueren, de Beringse trainer van Renaux. “Het gaat om vier compressie­breuken, waarbij het bot als het ware in elkaar wordt gedrukt. Niet niks natuurlijk, maar geen dramatisch­e letsels. Daarnaast heeft hij ook een breukje in het staartbeen. Kan pijn doen, maar je kan ermee rijden.”

Dat wil Renaux al in de GP van Tsjechie, op 17 juli. Amper vijf weken na zijn crash. “Gevaarlijk? Nee, hoor. Het wordt krap, maar niet onhaalbaar”, zegt Vandueren. “We hebben, in samenspraa­k met de dokter, al een stappenpla­n gemaakt. Zo zal Maxime herstellen bij Move to Cure in Antwerpen. We laten ook iedere twee weken een CT-scan nemen. Alleen de motortrain­ing zal een tijdje moeten wachten. Geen ramp. Het motorgevoe­l raak je in vijf weken niet kwijt.”

 ?? FOTO FULLSPECTR­UMMEDIA ?? Maxime Renaux.
FOTO FULLSPECTR­UMMEDIA Maxime Renaux.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium