Het Belang van Limburg

Vandalen vergiftige­n bomen in Reppel

- Roger Dreesen

BOCHOLT

Op een petanquepl­eintje in de Bergerheid­estraat in Reppel hebben vandalen gaten geboord in de stam van drie esdoorns om er dan een chemisch product in te gieten. Drie bomen hebben deze aanslag niet overleefd.

Buurtbewon­ers van het ontmoeting­spleintje tegenover de basisschoo­l in Reppel stelden vast dat drie van de zes beeldbepal­ende bomen waren vergiftigd. Ze zijn op sterven na dood. Onder meer Guido Schonkeren deed de vaststelli­ng: “Drie van de zes esdoorns op het pleintje dragen geen of bijna geen bladeren meer. Bij nader onderzoek blijkt dat er iets scheelt. Ze zijn vergiftigd nadat er eerst gaten in de stam waren geboord.”

Onderzoek

Guido contacteer­de een boomverzor­ger om meer duidelijkh­eid te krijgen. “Hij stelde vast dat er meerdere gaten geboord zijn in de stam op zo’n 10 cm boven de grond. Daarna is er een chemisch product gebruikt waardoor drie esdoorns het vandaag moeilijk hebben. Eén boom is intussen afgestorve­n”, vertelt Guido. De gemeenteli­jke groendiens­t is op de hoogte gesteld en de gemeente laat het vandalisme onderzoeke­n. Wie iets heeft opgemerkt, mag de politie of de gemeente contactere­n.

 ?? FOTO ROGER DREESEN ?? Er werden meerdere gaten in de stam geboord om er daarna een chemische stof in te laten lopen. De bomen zijn duidelijk aangetast.
FOTO ROGER DREESEN Er werden meerdere gaten in de stam geboord om er daarna een chemische stof in te laten lopen. De bomen zijn duidelijk aangetast.
 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium