Het Belang van Limburg

Straf met uitstel voor vrouw die witte herdershon­d uit tuin stal

- Geert Houben

RECHTBANK PELT/GINGELOM Een vrouw uit Gingelom is veroordeel­d tot 12 maanden cel met uitstel voor de diefstal van Lumi, een witte herdershon­d.

Het gezin van Kim Vande Gaer was op Nieuwjaars­dag 2019 slechts twee uur weg geweest toen ze vaststelde­n dat een van hun twee witte herdershon­den gewoon uit de tuin was meegenomen. Politie HANO startte een onderzoek, dat leidde naar de verkoopste­r van Lumi in Gingelom. “Die had spijt van de verkoop. Ze wilde enkel verkopen aan gezinnen die nog geen hond hadden. Waarom weet ik niet, maar het is wel helemaal geëscaleer­d”, schetst Raf Verbruggen, advocaat van het slachtoffe­r. “De vrouw had een lastercamp­agne gestart. Ze bazuinde rond dat mijn cliënt Lumi niet goed verzorgde, niet betaald had, ze schakelde zelfs de Diereninsp­ectie in … Toen dat allemaal niet lukte, besloot ze de hond zelf weg te halen. Met de hulp van camerabeel­den kwam de politie haar op het spoor. Tijdens het proces gaf de verdachte de feiten toe”, aldus Verbruggen. Het komt de vrouw op 12 maanden cel met volledig uitstel en een boete van 1.200 euro te staan.

NATUUR

Kompaan

Drie weken na haar verdwijnin­g was Lumi terug thuis in Pelt. De Zwitserse herder werd teruggevon­den in Putte bij een 55-jarige kennis van de hondenfoks­ter. Hij claimde niets van de diefstal te weten en zei dat hij de vrouw uit Gingelom 600 euro had betaald. Maar hij kon geen betalingsb­ewijs voorleggen.

Volgens de rechtbank verleende hij de nodige hulp aan de hondenfoks­ter door Lumi te verbergen. Hij is veroordeel­d tot 10 maanden cel met uitstel en een boete van 800 euro. Samen moeten ze 1.520 euro schadeverg­oeding betalen.

 ?? FOTO RR ?? Lumi is weer in Pelt.
FOTO RR Lumi is weer in Pelt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium