Het Belang van Limburg

Woonwagens strijken weer neer in Diepenbeek

-

RONDTREKKE­NDE FAMILIE

DIEPENBEEK

Naar jaarlijkse gewoonte is de familie Modest neergestre­ken op de parking aan Hogeschool PXL langs de Universite­itslaan in Diepenbeek. De hele parkeerzon­e staat er vol met woonwagens. “Ze mogen blijven tot 25 juni”, zegt burgemeest­er Rik Kriekels (N-VA).

“Het is een jaarlijks terugkeren­d verhaal”, legt burgemeest­er Kriekels uit. “De familie trekt rond in ons land, maar ongetwijfe­ld ook daarbuiten, en is voortduren­d op zoek naar een plaats waar ze toestemmin­g krijgen om er te verblijven. Dat is in Diepenbeek al verschille­nde jaren zo en we moeten eerlijk zijn: we hebben nog nooit problemen met hen gehad.”

Borg

“Ze doen ruim vooraf een aanvraag bij ons bestuur om te bekijken of het kan. Het gaat om 25 woonwagens en de bijhorende auto’s en uiteraard bewoners. De familie Modest betaalt 500 euro waarborg zodat we er zeker van zijn dat ze alles ook weer netjes achter laten. Ze kunnen in Diepenbeek verblijven tussen 10 en 25 juni. Op die dag moet het hele terrein om 18 uur weer opgeruimd zijn. En we hebben geen reden om daaraan te twijfelen, dat is al elk jaar gelukt.”

 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ?? De parking aan Hogeschool PXL staat helemaal vol woonwagens.
FOTO RAYMOND LEMMENS De parking aan Hogeschool PXL staat helemaal vol woonwagens.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium