Het Belang van Limburg

Paradepaar­dje van Radio 2 wordt tv-reeks

- Tom Vets

TELEVISIE VRT

Radio 2 Zomerhit

Geen zomer zonder Zomerhit. Maar dit jaar meer dan anders. Radio 2 en Eén slaan de handen in elkaar van 11 juli tot 20 augustus. Op zowel radio, tv als online. Radio 2 is elke dag van de partij. Met muziek, zomerse verhalen en een kijkje achter de schermen van de tv-uitzending­en. Eén maakt zes tv-shows met de twintig genomineer­den. Op het einde van de zesde show is de winnaar bekend. Daarnaast komen winnaars van vroeger hun zomerhit zingen en worden er ook muzikale acts uit het buitenland verwacht. Siska Schoeters en Niels Destadsbad­er vormen het presentati­eduo. Zomerhit komt naar De Panne van 11 tot 23 juli, naar Bredene van 25 juli tot 6 augustus, en naar Blankenber­ge van 8 tot 20 augustus. Elke dag is er van 10 uur tot 20 uur van alles te beleven aan de Radio 2-studio. De tv-shows worden opgenomen in De Panne (12&13/7), Bredene (27&28/7) en Blankenber­ge (11&20/8). De uitzending­en zijn op zaterdag om 20.45 uur op Eén, vanaf 16 juli.

Vlaanderen Feest

Een jaarlijkse traditie: een live show onder de titel Vlaanderen Feest vanop de Grote Markt in Antwerpen op 11 juli. Vanaf 19.00 uur ontvangt Peter Van de Veireonder anderen Clouseau, Pommelien Thijs, Willy Sommers, Regi & Emma Heesters, K3, Metejoor & Snelle, en Camille. Dezelfde

avond op Eén om 20.25 uur.

De Stoel

Ook De Stoel mag niet ontbreken. Het bekende recept is voor een zoveelste zomer van de partij. Al op 24 juni is de eerste opgave te zien, de uitzending­en starten op 27 juni. Elke dag is er een eerste luistertip te horen op Radio 2, tussen 10.00 uur en 12.00 uur.

Switch

Nog een klassieker, maar met een nieuw gezicht. Vanaf 27 juni om 20.45 uur is Switch van de partij.

Fien Germijns presenteer­t het zevende seizoen van de quiz zonder punten.

Festivalko­orts

Canvas neemt Rock Werchter in het vizier. Vanaf 27 juni een vooruitbli­k in Festivalko­orts: Rock Werchter 2022. Vier artiesten laten hun licht schijnen op de affiche: singer-songwriter Meskerem Mees, rapper Yong Yello, Peerse Ilayda Cicek, die met haar band de Slope mag openen, en Thibault Christiaen­sen van Equal Idiots. Op 3 juli zendt Canvas acht uur lang live uit vanop de festivalwe­ide.

De Koolputter­s

Vanaf 24 juli duikt Canvas de ‘put’ in met de docureeks De Koolputter­s, over de geschieden­is van de Limburgse mijnwerker­s. Augustus is filmmaand, met elke avond een klassieker van grote namen als Francis Ford Coppola, David Lynch en Rainer Werner Fassbinder.

Ketnet Zomertour

Bij Ketnet is er de Ketnet Zomertour: het gratis zomerfesti­val met optredens van #LikeMe, Nachtwacht en De KetnetBand. Maar ook de nieuwe belevingse­xpo #LikeMe @Sea in Blankenber­ge en de Schijtluiz­en-schattenja­cht in Durbuy. Het tweede seizoen van de tv-serie 3Hz staat vanaf 1 juli in primeur op Ketnet.be, VRT NU en in de Ketnet-app.

WK 3X3 basketbal

VRT NU brengt een aanbod exclusief via de app of de website. Linde Merckpoel kampeert tijdens het WK 3X3 basketbal op de Antwerpse Groenplaat­s en brengt verslag uit. Tijdens de Tour de France Femmes gaat ze mee met Vive le Vélo.

Lotte gaat diep

In de derde reeks van Lotte gaat diep praat seksuologe Lotte Vanwezemae­l over seks en relaties met Sam Gooris en Kelly Pfaff, Thibau Nys en Margriet Hermans.

 ?? FOTO VRT ?? Siska Schoeters en Niels Destadsbad­er presentere­n de tv-shows van Zomerhit.
FOTO VRT Siska Schoeters en Niels Destadsbad­er presentere­n de tv-shows van Zomerhit.
 ?? FOTO VRT ?? Ook de befaamde stoel is uiteraard weer van de partij.
FOTO VRT Ook de befaamde stoel is uiteraard weer van de partij.
 ?? FOTO CHRIS NELIS ?? Koolputter­s op Canvas vertelt de geschieden­is van de Limburgse mijnwerker­s.
FOTO CHRIS NELIS Koolputter­s op Canvas vertelt de geschieden­is van de Limburgse mijnwerker­s.
 ?? FOTO VRT ?? Lotte Vanwezemae­l praat over seks en relaties met Sam Gooris en Kelly Pfaff, Thibau Nys en Margriet Hermans.
FOTO VRT Lotte Vanwezemae­l praat over seks en relaties met Sam Gooris en Kelly Pfaff, Thibau Nys en Margriet Hermans.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium