Het Belang van Limburg

MAASMECHEL­EN/ HOUTHALEN/GENK

- Phillip Pergens

De politie viel gisteren in de vroege ochtend op meerdere plaatsen in Limburg binnen. De actie paste in een groot drugsdossi­er. De agenten stootten onder meer op een plantage, maar namen ook voertuigen met verborgen ruimtes in beslag. Een aanzienlij­k aantal personen werd gearrestee­rd.

De huiszoekin­gen passen binnen een groot drugsdossi­er dat gevoerd wordt door de Federale Gerechteli­jke Politie (FGP) Limburg. De speurders vielen volgens onze informatie binnen op een locatie in Genk, maar ook in de Koekoekstr­aat in Houthalen en aan de Rooshaegen­weg in Vucht (Maasmechel­en).

Op die laatste locatie stootten ze onder meer op een cannabispl­antage. Die zou zo’n 500 planten geteld hebben. Maar de wietteelt zou niet het zwaartepun­t geweest zijn en paste, zo luidt het, binnen de veel omvangrijk­ere organisati­e van een drugsbende. Zo werden ook wagens in beslag genomen die verbouwd waren en daardoor over verborgen ruimtes beschikten. Deze voertuigen zijn gerechteli­jk getakeld voor verder onderzoek. Tijdens de huiszoekin­gen werd een aanzienlij­k aantal arrestatie­s verricht, om hoeveel verdachten het gaat is nog niet bekend. De arrestante­n werden meegenomen voor verhoor en wellicht volgen vandaag meerdere voorleidin­gen bij de onderzoeks­rechter. Het parket van Limburg communicee­rt niet over de zaak, omdat het gaat om een lopend gerechteli­jk onderzoek.

 ?? FOTO TP ?? Op de Rooshaegen­weg in Vucht werd onder meer een wietplanta­ge ontdekt.
FOTO TP Op de Rooshaegen­weg in Vucht werd onder meer een wietplanta­ge ontdekt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium