Het Belang van Limburg

Dronken man ranselt echtgenote af: vier jaar cel

- Geert Houben

RECHTBANK BERINGEN/HEUSDEN-ZOLDER De Hasseltse strafrecht­er heeft een 39-jarige Beringenaa­r vier jaar cel opgelegd voor het herhaaldel­ijk afranselen van zijn vrouw. Meestal speelden de feiten zich af als de man dronken was en in het bijzijn van de kinderen.

In 2019 en 2020 vond de agressie plaats toen het koppel nog samenwoond­e in Heusden-Zolder. Triest dieptepunt was op 24 juli 2019, toen de man helemaal door het lint ging. Zijn vrouw moest die dag vluchten richting de badkamer, waar ze zich opsloot. Het slachtoffe­r was helemaal overstuur en belandde na tussenkoms­t van de politie op de spoedafdel­ing van het Sint-Franciscus­ziekenhuis. De vrouw had verwonding­en aan de armen en benen. Het kwam de man op een tijdelijk contactver­bod te staan. Zelf kwam hij nog af met het verhaal dat zijn vrouw hem omver had willen rijden, waarna hij op de motorkap zou zijn beland en de voorruit gebarsten was. Daar bleek al snel niets van waar te zijn. Ook al omdat de wagen geen beschadigi­ngen vertoonde. Wel had hij krabletsel­s in het gezicht. Veroorzaak­t door de vrouw uit zelfverded­iging, oordeelde de rechtbank.

Naar het proces stuurde de Beringenaa­r zijn kat. Nochtans moet de agressieve­ling de weg ernaartoe kennen, want hij liep eerder al een veroordeli­ng voor slagen op.

Bovenop de 4 jaar cel legde de rechter hem nog 4.000 euro boete op. Aan zijn inmiddels ex-vrouw moet hij een schadeverg­oeding van net geen 29.000 euro betalen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium