Het Belang van Limburg

Wat is er aan de hand met Rohan Dennis?

-

Drie ritzeges, in 2019 nog tweede in het algemeen klassement: de Ronde van Zwitserlan­d was altijd een kolfje naar de hand van Rohan Dennis. Niet zo in 2022. Minder dan drie weken voor de Tourstart gaat er geen dag voorbij of Dennis strompelt in Zwitserlan­d op ruime afstand van de ritwinnaar over de streep. Een acute vormcrisis? “Maagproble­men”, nuanceert de Australiër. “In de eerste rit heb ik halverwege zelfs in allerijl een toilet moeten opzoeken. Een, euh, bijzondere ervaring. Niet voor herhaling vatbaar. Daardoor kom ik al dagen energie tekort. De eerste helft, driekwart van de wedstrijd voel ik mij goed, nadien loop ik helemaal leeg. Gelukkig is er beterschap. Zo stilaan hoop ik toch eens met de grote groep de finale in gaan en niet te moeten lossen op dertig kilometer van de streep. Al is het wel voor iets goed: het is eens een andere manier om gewicht te verliezen. Niet onbelangri­jk met het oog op de Tour.”

Energie tanken

Dennis lacht om zijn eigen opmerking. Dat zijn maagproble­men zijn Ronde van Zwitserlan­d hypotheker­en is inderdaad niet het ergste. “Het eindklasse­ment was hier sowieso geen doel”, legt hij uit. “Ik was zelfs van plan tijd te verliezen. Kwestie van nadien een keer mee te glippen in een ontsnappin­g en mee te doen voor een ritzege. Alleen had ik dat tijdverlie­s liever op een andere manier zien gebeuren. En uiteraard was ook de tijdrit zondag een doel. Maar momenteel heb ik maar één doel: eerst weer energie tanken. Dan zien we wel. Als de bergritten vrijdag en zaterdag niet te veel van mij vergen, kan ik zondag misschien toch nog een goede dag hebben.”

Hoogtestag­e afgebroken

Goed nieuws voor Evenepoel: Dennis lijkt dus niet zijn grote rivaal te worden in de slottijdri­t hier in Zwitserlan­d. Maar voor de Australiër zelf is de hele situatie wel zorgwekken­d. Ook omdat zijn

 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium