Het Belang van Limburg

Problemen voor Evenepoel

-

Vier ritten ver in de Ronde van Zwitserlan­d en Remco Evenepoel staat nog steeds in exact dezelfde tijd als concurrent­en als Vlasov en Adam Yates. Alleen Geraint Thomas heeft door het spel der bonificati­es drie seconden voorsprong. In de rit naar Brunnen hielden de klassement­srenners zich net als de dagen voordien afzijdig. De drie kilometer lange klim naar Sattel in de finale zorgde er wel voor dat het peloton fors uitdunde, maar met nog een lange afdaling richting finish voor de boeg waagde geen van de favorieten een uitval. Een peloton van 59 renners spurtte uiteindeli­jk voor de zege. Daarin was de 37-jarige Zuid-Afrikaan Daryl Impey (Israel Premier Tech) een zucht sneller dan Michael Matthews (BikeExchan­ge). Voor

Impey de eerste zege in ruim twee jaar. Evenepoel zelf zat op de klim even geïsoleerd, maar zag in de afdaling Masnada en Van Wilder wel opnieuw aansluiten. Voorlopig houdt de Belg zich strak aan zijn voorgenome­n plan: zo veel mogelijk energie sparen in de eerste vijf dagen, om in de sleuteleta­ppes op de laatste drie dagen te kunnen toeslaan. Vooral de tijdrit op de slotdag blijft voor Evenepoel cruciaal. Ook woensdag reed hij onmiddelli­jk na de rit los op zijn tijdritfie­ts.

UITSLAG 4DE RIT: 1 Daryl Impey (Z-Af) (Israël Premier Tech) 191 km in 4u14’09”, 2 Michael Matthews (Aus) z.t., 3 Sören Kragh Andersen (Den), 4 Albert Bettiol (Ita), 5 Tom Pidcock (G-Br). STAND: 1 Stephen Williams (G-Br) (Bahrain-Victorious), 2 Andreas Kron (Den) 6”, 3 Geraint Thomas (G-Br) 7”, 4 Andreas Leknessund (Noo) 7”, 5 Stefan Küng (Zwi) 10”.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium