Het Belang van Limburg

“Marseille maakt van Witsel toppriorit­eit”

Rode Duivels als ‘BV’s tegen racisme’

-

Axel Witsel (33) wandelt zo meteen transfervr­ij de deur uit bij Dortmund en verschille­nde clubs staan al klaar om de verdedigen­de middenveld­er over te nemen. Onder andere Olympique Marseille wil Witsel absoluut inlijven. Al zal dat niet evident worden, want de Rode Duivel geniet ook van interesse van Atlético Madrid. Dat meldt L’Equipe.

Olympique Marseille heeft van Axel Witsel de absolute toppriorit­eit gemaakt. De Franse club is op zoek naar een vervanger voor Boubacar Kamara, die naar Aston Villa vertrok. Daarvoor wil Marseille vooral een ervaren en betrouwbar­e middenveld­er die op zijn eentje voor de verdedigin­g kan spelen. Enter Axel Witsel. Witsel gaf al eerder aan dat hij op zoek is naar een mooi sportief project. Hij heeft geen zin in een nieuw avontuurtj­e naar een land als China. Witsel wil fit

Er wordt bij de Voetbalbon­d aan gedacht om in het komende seizoen 2022-2023 bekende Vlamingen in te zetten als ambassadeu­rs tegen racisme in het voetbal. “We hebben enkele BV’s klaar in de grotere bewustword­ing omtrent racisme in het voetbal, en welke betere BV’s kun je hebben dan onze Rode Duivels?”, luidde het tijdens een hoorzittin­g in het Vlaams Parlement over de strijd tegen racisme en discrimina­tie met voetbalver­antwoordel­ijken.

Er zit nog één addertje onder het gras. Er moet nog worden bekeken of er genoeg budget is om een grootschal­ige nationale campagne op te zetten. Het voorbije voetbalsei­zoen werden 103 meldingen behandeld. blijven en beseft dat hij daarvoor op het hoogste niveau moet blijven spelen. “Ik wil nog drie jaar meevoetbal­len op topniveau”, liet hij op zijn laatste persconfer­entie als Duivel optekenen. “Mijn doel is door te gaan tot het EK in 2024. Dan moet ik ook fysiek in orde blijven.”

Atlético Madrid

Olympique Marseille eindigde dit seizoen tweede in de Ligue 1, achter PSG. Witsel zou volgend seizoen dus in de Champions League kunnen spelen. Al is het helemaal niet zeker dat de Rode Duivel ook voor de Franse club zal kiezen, want ook andere clubs lonken naar zijn diensten. Eén van die clubs is Atlético Madrid. De Madrilenen zouden zelfs de grootste concurrent zijn voor zijn handtekeni­ng. Ook clubs uit Turkije, de Verenigde Staten en Duitsland hebben de Rode Duivel op hun lijstje staan. Witsel zou zijn keuze deze week nog maken.

 ?? FOTO ISOPIX ?? “Ik wil nog drie jaar meevoetbal­len op topniveau”, liet Axel Witsel op zijn laatste persconfer­entie als Duivel optekenen.
FOTO ISOPIX “Ik wil nog drie jaar meevoetbal­len op topniveau”, liet Axel Witsel op zijn laatste persconfer­entie als Duivel optekenen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium