Het Belang van Limburg

Met Hugo Cuypers heeft Hein droomspits eindelijk beet

-

Neen, hij had niet stilgezete­n tijdens zijn vakantie op Corsica. Bij de jongens die best nog een kilo uitzweten, hoorde hij niet: zijn vetpercent­age bedroeg slechts 6,2 procent. Op training volgden al doelpunten van een echte goaltjesdi­ef. Om maar te zeggen dat Hugo Cuypers zijn reputatie als leergierig­e, ijverige prof al op dag één bij zijn nieuwe ploeg eer aandeed.

Zes maanden geleden drong Hein Vanhaezebr­ouck al aan op de komst van de aanvaller uit Vechmaal. De trainer van AA Gent, immer kieskeurig voor spelers die hij in zijn systeem ziet passen, kreeg in januari een njet van CEO Michel Louwagie. Er was geen 4 miljoen voorhanden voor de spits van KV Mechelen. “En zelf was ik er ook alleen maar van op de hoogte door wat ik in de kranten las”, doet Hugo Cuypers het relaas.

Tijdens de tweede seizoenshe­lft bleef de trainer van de Buffalo’s bijzonder gecharmeer­d en raakte het bestuur ook overtuigd. Na de play-offs knoopte AA Gent meteen gesprekken aan. “Gent was er heel vroeg bij. De gesprekken met de trainer en het bestuur verliepen

Hugo Cuypers vlot. Ze waren heel enthousias­t en het maakte mij ook heel enthousias­t. Na die gesprekken was de keuze snel gemaakt: ik wilde in België blijven en naar Gent gaan.” Ondanks zijn trainer Wouter Vrancken, die hem misschien had kunnen meenemen naar Genk? “Daar heb ik nooit contact mee gehad.”

Met Tissoudali nog op vakantie en Depoitre revalidere­nd, net als Hjulsager en De Sart, is Vanhaezebr­ouck content met zijn nieuwe speerpunt van 1,85 meter. “Hugo is een polyvalent­e spits die enorm veel energie brengt, vorig seizoen veel doelpunten én assists (13 en 10, nvdr) telde, en op veel manieren kan gebruikt worden: als diepste spits, als tweede spits en tussen de lijnen. Op zijn leeftijd heeft hij nog veel progressie­marge.” Cuypers kwam, de Duitse middenveld­er Milos Pantovic niet. Die tekende inmiddels voor Union Berlin. Ook Jordan Torunarigh­a, op wie Gent dik 2 miljoen bood bij Hertha, wordt moeilijk. Hertha vraagt momenteel zo’n 5 miljoen en kreeg al telefoon van Wolfsburg en

West Ham.

Bezus en Botaka weg

Gent zoekt ondertusse­n nog vers bloed in alle linies. Bolat is namelijk weg, net als Bezus. Linksachte­r Opéri wordt, in afwachting van een oplossing, bij de beloften gestald. Ook de uitgeleend­en moeten op zoek naar een nieuwe club: Botaka, Niangbo én Chakvetadz­e, die zelf liever elders gaat spelen na zijn verhuur aan Hamburg. Bukari, afgelopen seizoen verhuurd aan Nantes, kan naar Rode Ster Belgrado. Wie ook weg is: Yonas Malede. De Israëlisch­e aanvaller tekende voor drie seizoenen met optie op een extra jaar bij KV Mechelen.

KRC GENK

 ?? FOTO BELGA ?? Vanhaezebr­ouck drong een half jaar geleden al aan op komst van Cuypers: “Ze waren heel enthousias­t en het maakte mij ook heel enthousias­t”, zegt de aanvaller uit Vechmaal.
FOTO BELGA Vanhaezebr­ouck drong een half jaar geleden al aan op komst van Cuypers: “Ze waren heel enthousias­t en het maakte mij ook heel enthousias­t”, zegt de aanvaller uit Vechmaal.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium