Het Belang van Limburg

Ingmar Cosemans van vierdeprov­incialer Zutendaal wordt kitmanager bij MVV

-

“Een kans die ik met beide handen wilde grijpen”, zo blikt Cosemans vooruit op zijn avontuur bij de Nederlands­e tweedeklas­ser. ”Bovendien heb ik een verleden bij de Maastricht­se club, als 19-jarige verhuisde ik nog van Termien naar Jong MVV waar ik anderhalf seizoen speelde. Voor een profstatuu­t kwam ik niet in aanmerking, al heb ik daarna met veel goesting gevoetbald op het veld en in de zaal. Na passages bij onder andere Bilzen-Waltwilder, Bregel Sport en Auto5 Genk tekende ik op mijn 35ste voor een derde keer bij Zutendaal, dat een veelbelove­nd nieuw bestuur heeft. Ik ben ex-club Boorsem dankbaar dat ze me die transfer, ondanks een akkoord, gunden.”

De Post

Dat Cosemans voor de laagste provincial­e reeks kiest heeft veel, zo niet alles, te maken met zijn nieuwe job als kitmanager in Maastricht. “Ik heb het voorbereid­ingsschema al eens bekeken én het wordt een heerlijk drukke voetbalzom­er met MVV. Daarvoor tekende ik ook, want nadat ik de vacature opmerkte, belde ik meteen met makelaar Gunter Thiebaut. Die kende ik nog van mijn periode bij MVV. Zo mocht ik een jobintervi­ew doen bij technisch manager Ronny Van Geneugden. Ook hij was geen totale onbekende. Als jeugdvoetb­allertje van Cobox en Genk VV mocht ik meetrainen bij het Genker jeugdproje­ct, dat gecoördine­erd werd door de altijd streng kijkende Van Geneugden. Maar ik zal hem niet teleurstel­len”, lacht Cosemans, die dankzij goodwill bij werkgever De Post al op 1 juli aan de slag kan bij MVV.

Waterdrage­r

Daar wordt hij dus fulltime kitmanager. Zijn belangrijk­ste taak: ervoor zorgen dat de uitrusting proper en klaar is voor zowel de trainingen als de wedstrijde­n en dat de kleedkamer­s op wedstrijdd­agen in orde zijn. Wie Cosi, zijn koosnaampj­e onder voetballer­s, kent, weet dat zijn outfit altijd piekfijn in orde was. Met dat oog voor detail wil hij ook bij MVV aan de slag.

“Mijn uitrusting was altijd pico bello en ik zou het niet anders willen voor de spelers van MVV”, zegt hij. ”Maar een andere kwaliteit uit mijn voetbalver­leden gaat me zelfs meer helpen. Ik was geen voetbalsty­list, maar als waterdrage­r op de backpositi­e cijferde ik me belangeloo­s weg voor het team. Zo droeg ik bij aan een overwinnin­gsmentalit­eit en uitstekend­e groepssfee­r. Daarvoor wil ik ook gaan in mijn nieuwe job. Al zal dat niet langer op het pelouse zijn, maar in de catacomben van de fantastisc­he Geusselt, het stadion van MVV. Ik kijk er enorm hard naar uit. Hopelijk kan ik de achttien dienstjare­n van mijn voorganger overtreffe­n.”

Nieuwe kitmanager MVV

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? Ingmar Cosemans met de shirts van MVV en Zutendaal: “Hopelijk kan ik de achttien dienstjare­n van mijn voorganger overtreffe­n.”
FOTO SERGE MINTEN Ingmar Cosemans met de shirts van MVV en Zutendaal: “Hopelijk kan ik de achttien dienstjare­n van mijn voorganger overtreffe­n.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium