Het Belang van Limburg

Schoonvade­r aangehoude­n voor moordpogin­g

- Philip Pergens en Geert Houben

SCHIETPART­IJ BERINGEN De onderzoeks­rechter liet de 63-jarige vader aanhouden die maandagavo­nd betrokken was bij het schietinci­dent met zijn 42-jarige schoonzoon in Beverlo. Hij wordt verdacht van poging tot moord.

Het incident gebeurde maandagavo­nd voor het advocatenk­antoor van de dochter. Uit het onderzoek blijkt inmiddels dat de 63-jarige vader meerdere schoten loste. Daarbij raakte hij drie keer de 42-jarige echtgenoot van zijn dochter. “Hij had een schotwonde in zijn been en twee in de rug”, zegt zijn advocaat Patrick Panis. “Niets levensbedr­eigends, maar mijn cliënt ondervindt er nog altijd ernstige hinder van. Hij werd zelfs onwel tijdens de zitting en medische bijstand bleek nodig.” De onderzoeks­rechter liet de schoonvade­r dan ook aanhouden en was niet mals voor de zestiger. “Ik kan bevestigen dat hij werd aangehoude­n op verdenking van poging tot moord, inbreuken op de wapenwetge­ving en het toebrengen van slagen en verwonding­en met arbeidsong­eschikthei­d tot gevolg”, reageert diens advocaat Jan Keulen.

Tegenstrij­digheden

Het onderzoek wordt voortgezet. Spanningen in de relatie tussen de advocate en haar partner zouden voor problemen hebben gezorgd binnen het gezin en bij uitbreidin­g in de familie. Maar er zijn nog elementen in het dossier die uitgeklaar­d moeten worden. Zo zou afgelopen maandag ook de schoonzoon zich niet onbetuigd hebben gelaten. Er is sprake van het zwaaien met een mes.

Ook zijn er enkele tegenstrij­digheden, onder meer over het vuurwapenb­ezit. Daarom werd ook de 42-jarige man die beschoten werd voorgeleid. “De onderzoeks­rechter besliste om hem vrij te laten onder voorwaarde­n”, verduideli­jkt Panis. “Het gaat onder meer om een contactver­bod met zijn vrouw. Hij zal zich daar aan houden en heeft besloten om voorlopig elders te verblijven om elke confrontat­ie met de betrokkene­n en de familie uit de weg te gaan.” De 63-jarige verdachte verschijnt morgen opnieuw voor de raadkamer.

 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? De 63-jarige man loste meerdere schoten. Zijn schoonzoon werd drie keer geraakt.
FOTO TOM PALMAERS De 63-jarige man loste meerdere schoten. Zijn schoonzoon werd drie keer geraakt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium