Het Belang van Limburg

Owngoal Tysiak leidt nederlaag Red Flames in tegen veel te sterk Engeland

-

De Red Flames hebben hun EK-voorbereid­ing op gang getrapt met een nederlaag tegen Engeland. Voor het oog van 12.000 fans gingen onze nationale voetbaldam­es in Wolverhamp­ton met 3-0 onderuit tegen een van de topfavorie­ten voor de Europese titel.

De Engelsen monopolise­erden de bal en creëerden kans na kans. Pas naarmate de eerste helft vorderde, knokten de Flames zich wat in de wedstrijd. Toch was er maar één ploeg die een voorsprong verdiende. Onze doelvrouw Nicky

Evrard draaide overuren, maar hield samen met een sterke Sari Kees de thuisploeg in de eerste helft van een voorsprong. In de tweede helft kregen we hetzelfde spelbeeld, maar kwamen de Flames iets minder goed weg. Op het uur veroorzaak­te invalster Amber Tysiak (foto) een owngoal nadat ze een voorzet blokte. De centrale verdedigst­er uit Helchteren kon aanvankeli­jk haar gebrek aan matchritme na een blessure maar moeilijk wegsteken. 1-0 voor de Engelsen, die de voorsprong al snel verdubbeld­en via Rachel Daly nadat de Flames een corner niet weggewerkt kregen. Intussen had bondscoach Ives Serneels Kassandra Missipo en Elena Dhont de wei ingestuurd. Beiden kregen na een seizoen vol blessurele­ed een halfuur om zich te tonen. Vooral Dhont maakte voorin een goede indruk, terwijl Missipo de 3-0 niet kon voorkomen en onder de bal doorging bij een corner. De Flames moesten het doen zonder Champions League-winnaar Janice Cayman (pas terug uit vakantie) en Justine Vanhaeverm­aet (lichte hinder aan de voet).