Het Belang van Limburg

Ex-assistent Kompany vervoegt technische staf, Souza grof wild in Europa

-

Lommel SK maakte donderdag de komst van Willem Weijs (35) als assistent-trainer officieel. De Nederlande­r maakt de overstap van Anderlecht en vervoegt de technische staf van hoofdtrain­er Steve Bould.

In het verleden was Weijs werkzaam bij de jeugdoplei­ding van PSV, Ajax, NAC Breda en Willem II. Vandaag legt de

selectie van

Bould verder fysieke testen af in het Soevereins­tadion. Derde doelman Thijs Lambrix (20, exAnderlec­ht) vond opnieuw onderdak bij het Nederlands­e MVV Maastricht. Het jeugdprodu­ct van de Nederlands­e club tekende een contract van één seizoen. Groen-wit hoopt begin volgende week nog een nieuwe doelman vast te leggen.

In de rij voor Souza

Ondertusse­n staan de topclubs in de rij om Vinicius Souza (22) te huren van Lommel SK. Van een verkoop is geen sprake. Diverse topclubs uit Europa zoals Ajax, PSV, Bologna, Fenerbahce en Celtic staan volgens buitenland­se media te azen op de diensten van de Braziliaan­se middenveld­er, die het afgelopen seizoen een sensatie was bij KV Mechelen. Ook een verlengd verblijf in België is een optie. Eerstdaags wordt zijn toekomst bepaald door City Football Group en zal groen-wit zijn nieuwe werkgever officieel aankondige­n. De speler geniet momenteel nog van een vakantie in thuisland Brazilië.

 ?? FOTO BELGA ?? Vinicius Souza.
FOTO BELGA Vinicius Souza.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium