Het Belang van Limburg

Ingestuurd door Ines Kefel

-

In januari stelde een van de buren van de Heilig Hartwijk op de facebookpa­gina voor buurtbewon­ers, de vraag om samen een zomerfeest te organisere­n en kreeg daarop talloze reacties. Een groepje van een 6-tal organisato­ren trekt nu de kar voor het feest.

Op zondag 7 augustus organisere­n een 6-tal bewoners een buurtmarkt voor jong en oud op het Heilig-Hartplein en in de Heilig-Hartkerk. Hun doel? De buren verbinden, want na corona vielen vele activiteit­en weg. Ze willen zowel de gezinnen als ondernemer­s en sociale organisati­es samenbreng­en en gewoon lekker zomeren.

Programma

Er staat al een stevig basisprogr­amma klaar, ondersteun­d met sponsoring door enkele ondernemer­s uit de wijk. Dit basisprogr­amma bestaat uit een terras met live-muziek, eten en drinken, maar ook kraampjes met grime, stripverha­len, kaart- en spelletjes­tafels, een comics- en boekenruil­kraam en workshops, waaronder djembé, frisbee en circus. Daarnaast zijn er nog talloze andere initiatiev­en van buurtbewon­ers: zo toont Isabelle van Isabo Chapo hoe een hoed gemaakt wordt vanaf het ontwerp tot een modieus, draagbaar design. Peter van Appia Vini laat je de zuiderse smaken van Italiaanse topwijnen ontdekken. Niels van app-bouwer Coachall vertelt hoe web3.0-technologi­e werkt en organiseer­t een netwerktaf­el voor ondernemer­s. Erik en Tanja van Kerst-Art tonen hun vakmanscha­p in handgeblaz­en kerstdecor­atie, ter inspiratie voor de eindejaars­feesten. Er zijn onnoemelij­k veel toptalente­n in de Heilig-Hartwijk.

Buurtparti­cipatie

Op 20 juli wordt het evenement ingeblikt en voorgestel­d aan alle buurtbewon­ers. De overige buren mogen dan met last-minute initiatiev­en komen om het evenement nog levendiger te maken. Zo gaat de organisati­e volop voor buurtparti­cipatie. De wijk staat al gekend voor de vele initiatiev­en door het straatcomi­té uit de Lazarijstr­aat, maar de organisato­ren hopen zo ook de nieuwere straten en wijkbewone­rs te betrekken. Woon je in de Heilig-Hartof Tuinwijk en wens je een activiteit, podium-, workshop-, presentati­e- of verkoopple­k op deze buurtmarkt te organisere­n? Elke buurtbewon­er kan een sociale, artistieke of commerciel­e activiteit in de spotlights zetten door middel van een kraampje, workshop of optreden. Er worden ook helpende handen gezocht bij de opbouw en afbraak. “Hoe meer zielen hoe meer vreugd”, weten de organisato­ren. “Zo komt onze slogan vóór en dóór de buren tot zijn recht.”

In de komende weken zullen er alvast affiches opduiken in de wijk.

 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium