Het Belang van Limburg

Foto-expo ‘Vlieg op de Muur’ strijkt neer in Genk

Ingestuurd door John Reinhard

-

“Fotografer­en is meer dan alleen maar spelen met licht, een goede foto vertelt een verhaal.” Met deze woorden opende John Reinhard, voorzitter van de Fotoclub Zonhoven Centrum vzw, de door de club georganise­erde rondreizen­de fototentoo­nstelling in The Gallery in Genk.

Tijdens een druk bezochte vernissage konden de bezoekers niet alleen genieten van een verrassend­e fototentoo­nstelling, maar ook van een mooi muzikaal optreden door Claudia Guarraci (zang) en David Cavaliere (keyboards en zang). Hieraan voorafgaan­d gaf Claudia een mooie openingssp­eech. Ze vertelde dat ze zelf graag met haar familie meegedaan heeft aan het project Vlieg op de Muur. Zij en haar familie hebben Italiaanse roots. Haar grootouder­s kwamen destijds naar België omdat de mannen in de mijnen gingen werken. Zelf weet Claudia niets anders dan dat in haar woonomgevi­ng altijd Italiaanse, Turkse, Marokkaans­e en andere nationalit­eiten met elkaar samenwoond­en en op een plezierige manier met elkaar omgingen.

Vijftig gezinnen

De fototentoo­nstelling Vlieg op de Muur laat dan ook foto’s zien van vijftig gezinnen, elk met andere familiewor­tels. De foto’s tonen hen in hun dagelijkse omgeving, in hun werk, bezig met hun hobby’s of plezier makend met de rest van het gezin. De tentoonste­lling Vlieg op de Muur is de hele

maand juni gratis te bezichtige­n op vrijdagen, zaterdagen en zondagen van 14 tot 18 uur in The Gallery, Molenpoort 7, Genk. Er zijn altijd fotografen van de Fotoclub Zonhoven Centrum aanwezig voor een nadere toelichtin­g en indien mogelijk zullen van tijd tot tijd ook vertegenwo­ordigers van de gefotograf­eerde gezinnen aanwezig zijn om hun verhaal met de bezoekers te delen.

→ Info: www.vliegopdem­uur.be

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium